Natječaj za mlade filmaše

Misliš li da imaš ono što je potrebno da preuzmeš redateljsku palicu?

Ako je tako, javi nam se! EU mladim filmašima nudi mogućnost snimanja vlastitog kratkog filma na temu #EUandME. Petero pobjednika natječaja dobit će bespovratnu financijsku potporu u pojedinačnom iznosu od 7500 eura, a svoju će filmsku ideju ostvariti uz mentorstvo vrhunskog europskog redatelja.

O čemu se radi

ROK ZA PRIJAVU: 31. listopada 2018.

1. Tko može sudjelovati?

Na natječaj se mogu javiti europski filmaši s prebivalištem u EU, u dobi od 18 do 35 godina. Sudjelovati možete samo kao pojedinac. Skupne se prijave neće razmatrati. 

2. Prijavi se

Prijavi svoju ideju za kratki film ispunjavanjem online obrasca za prijavu

Trebat ćeš dostaviti:

  • kratak pisani sinopsis filma na kojem želiš raditi (na engleskom jeziku i, ako ti engleski nije materinji jezik, na jednom od službenih jezika EU)
  • kratko video predstavljanje snimljeno pametnim telefonom (na engleskom jeziku i, ako ti engleski nije materinji jezik, na jednom od službenih jezika EU)
  • poveznicu na kratki film koji si snimio/snimila u posljednjih pet godina (na bilo kojem jeziku).

Prijava se može podnijeti u jednoj od pet kategorija:

  1. Mobilnost 
  2. Održivost 
  3. Vještine i posao 
  4. Digitalnost 
  5. Prava 

Prije predaje rada na natječaj, pročitaj uvjete i odredbe natječaja.

Od 24. kolovoza 2018. u 12:00 do
31. listopada 2018. u 12:00.
Studeni – prosinac 2018.

3. Žiri

Žiri, koji je sastavljen od pet europskih redatelja, pregledat će prijave i odabrati deset kandidata, dva u svakoj kategoriji.

4. Javno glasovanje

Pobjednici natječaja bit će odabrani tijekom pet tjedana javnim glasovanjem koje će započeti u siječnju 2019. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni ovdje, na mrežnim stranicama natječaja, kao i na društvenim mrežama Europske komisije. Svaki će tjedan biti posvećen jednoj od kategorija: predstavit ćemo dvoje kandidata nominiranih u toj kategoriji i zamoliti korisnike da glasuju za jednu od njihovih dviju filmskih ideja.

Siječanj – veljača 2019.
Siječanj – travanj 2019.

5. Snimi svoj film

Petero pobjednika natječaja dobit će do 30. travnja 2019. financijsku potporu u pojedinačnom iznosu od 7500 eura za troškove produkcije, snimanja i montaže filma. Pobjednici će snimati i montirati film pod mentorstvom jednog od profesionalnih redatelja, ujedno članova žirija.

MISLIŠ DA SAD ZNAŠ SVE ŠTO EU NUDI? RAZMISLI JOŠ JEDNOM!

Dobra je vijest da smo nabolje sačuvali za kraj. Tijekom narednih tjedana pokrenut ćemo natječaje, organizirati događanja diljem Europe i podijeliti s vama priče mladih ljudi na čije je živote utjecala EU.

O tome ćeš ovdje uskoro doznati više.