ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ 

Πιστεύεις πως έχεις όλα τα προσόντα για να καθίσεις στην καρέκλα του σκηνοθέτη;

Τότε θέλουμε να σε γνωρίσουμε! Η ΕΕ δίνει την ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους σχετικά με το #EUandME. Πέντε νικητές θα λάβουν επιχορήγηση 7.500 € ο καθένας, καθώς και καθοδήγηση από έναν κορυφαίο Ευρωπαίο σκηνοθέτη, ο οποίος θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Πώς λειτουργεί

Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

1. Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Ευρωπαίους σκηνοθέτες, κατοίκους ΕΕ και ηλικίας από 18 έως 35 ετών κατά την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (31/10/2018). Μπορείς να συμμετάσχεις μόνο ατομικά. Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής δεν γίνονται αποδεκτές. 

2. Δήλωσε συμμετοχή

Κατάθεσε την ιδέα σου για μια ταινία μικρού μήκους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Θα χρειαστείς τρία πράγματα:

  • μια γραπτή περίληψη της υπόθεσης της ταινίας σου (στα αγγλικά και αν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα, τότε και σε μια από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ) 
  • ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης, γυρισμένο με το κινητό σου (στα αγγλικά και αν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα, τότε και σε μια από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ) 
  • έναν υπερσύνδεσμο για μια ταινία μικρού μήκους που έχεις δημιουργήσει τα τελευταία 5 χρόνια (δεν υπάρχουν συγκεκριμένες γλωσσικές απαιτήσεις για αυτή την ταινία μικρού μήκους)

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις πέντε κατηγορίες:

  1. Κινητικότητα 
  2. Βιωσιμότητα 
  3. Δεξιότητες & επιχειρηματικές δραστηριότητες 
  4. Ψηφιακός κόσμος
  5. Δικαιώματα 

Πριν υποβάλεις τη συμμετοχή σου, διάβασε τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Από τις 24 Αυγούστου 2018 στις 12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018 στις 12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2018

3. Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από πέντε Ευρωπαίους σκηνοθέτες, θα αξιολογήσει τις συμμετοχές και θα επιλέξει 10 υποψηφίους, δύο για καθεμία από τις πέντε κατηγορίες.

4. Η δημόσια ψηφοφορία

Από τον Ιανουάριο 2019 και για 5 εβδομάδες, θα λάβει χώρα η δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα αναδείξει τους νικητές, και της οποίας το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί εδώ στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάθε βδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε μία κατηγορία: Θα ανακοινώνουμε τους δύο υποψήφιους κάθε κατηγορίας και οι χρήστες θα ψηφίζουν την αγαπημένη τους ιδέα για ταινία. 

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019
Ιανουάριος – Απρίλιος 2019

5. Δημιούργησε την ταινία σου

Οι πέντε νικητές θα λάβουν επιχορήγηση 7.500 € ο καθένας για την παραγωγή, το γύρισμα και το μοντάζ της ταινίας τους μέχρι τις 30/04/2019. Οι νικητές, επίσης, θα έχουν καθοδήγηση από τους επαγγελματίες σκηνοθέτες της κριτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και του μοντάζ της ταινίας.

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΕ; ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!

Τα καλά νέα είναι ότι κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσουμε διαγωνισμούς, θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα μοιραστούμε τις ιστορίες νέων ανθρώπων, που έχουν νιώσει τον αντίκτυπο της ΕΕ στη ζωή τους.

Επισκεφθείτε μας ξανά σύντομα για περισσότερα νέα και πληροφορίες.