Конкурс за млади филмови режисьори

Мислите, че можете да се справите с ролята на филмов режисьор?

Тогава с нетърпение очакваме да се свържете с нас. ЕС дава шанс на младите режисьори да заснемат свой собствен късометражен филм на тема #EUandME. Всеки от петимата победители ще получи субсидия в размер на 7500 евро, както и възможността да работи под наставничеството на от един от най-добрите филмови режисьори в Европа и така да им помогнем да реализират идеята си на практика.

Механизъм на действие

Краен срок: 31 октомври 2018

1. Кой може да участва?

Конкурсът е отворен за филмови режисьори, които живеят в ЕС и са на възраст между 18 и 35 години към крайния срок за подаване на кандидатурите (31.10.2018 г.). Можете да участвате само индивидуално; групови кандидатури няма да се разглеждат. 

2. Подайте своята кандидатура

Изпратете идеята си за късометражен филм, като попълните формуляра за онлайн заявка

Ще са Ви нужни следните три неща:

  • писмено резюме на Ваш филм (на английски, а ако английският не Ви е майчин език, също и на един от официалните езици на ЕС);
  • кратък видеоклип, заснет със смартфон (на английски, а ако английският не Ви е майчин език, също и на един от официалните езици на ЕС);
  • линк към късометражен филм, който сте заснели през последните 5 години (моля, забележете, че за този късометражен филм няма конкретни езикови изисквания).

Заявленията могат да се подават в една от следните пет категории:

  1. Мобилност 
  2. Устойчиво развитие
  3. Умения и бизнес 
  4. Дигитални технологии 
  5. Права 

Преди да изпратите кандидатурата си, прочетете правилата и условията за конкурса.

От 24 август 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време до 31 октомври 2018 г.,12:00 ч централноевропейско време.
Ноември – декември 2018 г.

3. Жури

Журито се състои от петима европейски филмови режисьори, които ще разгледат кандидатурите и ще изберат 10 номинации, по две за всяка от петте категории.

4. Вотът на публиката

От януари 2019 г. в рамките на период от 5 седмици победителите ще бъдат избрани чрез публичен онлайн вот, като резултатите ще бъдат обявени на уеб страницата на конкурса и на акаунтите на Европейската комисия в социалните мрежи. Всяка седмица ще бъде посветена на дадена категория: ще обявим двете номинации за категорията и ще помолим потребителите да гласуват за филмовата идея, който им харесва най-много.

Януари – февруари 2019 г.
Януари – април 2019 г.

5. Реализирайте своя филм

Петимата победители ще получат субсидия от 7500 евро всеки, за да произведат, заснемат и редактират своя филм до 30.04.2019 г. Победителите също така ще имат възможността да работят под наставничеството на един от професионалните режисьори в журито в процеса по заснемане и редактиране.

СМЯТАТЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ НАЯСНО С ВСИЧКО, КОЕТО ЕС МОЖЕ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИ? ПОМИСЛЕТЕ ПАК!

Добрата новина е, че сме запазили най-доброто за накрая. През следващите седмици ще проведем конкурси, ще организираме събития в цяла Европа и ще споделим историите на млади хора, чийто живот е бил повлиян от ЕС.

Върнете се скоро за още новини и информация.