EYCH

Digital Humanities Conference 2018

Hungarian flag
Budapest
Hungary
Sunday, 27 May, 2018 to Thursday, 31 May, 2018
Centre for Digital Humanities at the Eötvös Loránd University (ELTE.DH)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Digitális Bölcsészet Központja (ELTE.DH)  –a DARIAH, a CLARIN és a Michael Culture Association közreműködésével – kutatók jelentkezését várja a 2018. május 27-31 között tartandó konferenciájához. A társadalomtudományok- és a bölcsészet kutatói mind tapasztaltak már bizonyos változásokat saját területükön a tudományos gyakorlatok digitalizálódása kapcsán. A digitális bölcsészet – mint egy új és gyorsan intézményesülő interdiszciplina - fontos szerepet tölt be ebben a változásban.

Ezenkívül  azonban egy új médiumként is szolgál, amely összekapcsolja a különféle, többé-kevésbé független tudományágakat, amelyeket mi összefoglalóan bölcsészetnek nevezünk.  Ez az új „egység" a digitális médiumban - egy olyan médiumban, amelyet nem tudósok számára fejlesztettek ki  - sokféleképpen valósul meg: a digitális kulturális örökség aggregációjával, a nemzetközi adatszabványok, a mark-up nyelvek,  vagy a széles körben használt CMS- és adatbázis szoftverek alkalmazásával.

 

A DH_Budapest_2018 célja, hogy egy ösztönző nemzetközi fórumot biztosítson a kutatók összefogásának érdekében Közép-Európában és azon kívüli. A konferencia felmérné a digitális bölcsészeti kutatások jelenlegi helyzetét abban a reményben, hogy felderítse a digitális médiumok  milyen további szerepeket tölthetnek be a jelenlegi és jövőbeli tudományos gyakorlatokban.

 

Links and contact information

Organiser: Centre for Digital Humanities at the Eötvös Loránd University (ELTE.DH)

Visit the website

Photo: Centre for Digital Humanities at the Eötvös Loránd University (ELTE.DH)