EYCH

Hoe vraagt u voor uw evenement het EYCH 2018-label aan?

In 2018 worden er in heel Europa het hele jaar lang allerlei evenementen georganiseerd om het Europese culturele erfgoed onder de aandacht te brengen. Via het EYCH 2018-label kunt u met uw evenement meedoen aan dit Europees Jaar van het cultureel erfgoed!
Woman and child look at an ancient vase in a museum (Shutterstock)

Wat is het EYCH-label?

U kunt dit label (bestaande uit een logo, een slogan en een hashtag) gebruiken voor activiteiten die tussen 7 december 2017 (de officiële start op het Europees Cultuurforum in Milaan) en 31 december 2018. Het label is alleen bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan een of meer van de doelstellingen van het Europees Jaar van het cultureel erfgoed, zoals het Europees Parlement en de Raad die hebben vastgelegd in artikel 2 van Besluit (EU) 2017/864.

Sluit uw project aan bij de doelstellingen? Verhoog de zichtbaarheid van uw initiatief met het EYCH 2018-label!

 

Waar vraag ik het EYCH 2018-label aan?

  • Voor projecten op nationaal, regionaal en lokaal niveau is dat bij de nationale coördinator in uw land. Ga na welke procedure u dan moet volgen.
  • Voor alle door de EU gefinancierde projecten moet u bij de Europese Commissie zijn. Vraag in dit geval uw label hier aan
  • Culturele organisaties die projecten in meer dan één land organiseren moeten het label aanvragen bij leden van het EYCH-stakeholdercomité.

Let op: U mag het label alleen gebruiken als u uitdrukkelijk toestemming heeft gekregen. Anders zal u worden verzocht het te verwijderen.