EYCH

Kako označiti vaše događanje oznakom EYCH 2018?

Tijekom 2018. diljem Europe organizirat će se događanja kojima će se promicati europska kulturna baština. Upotreba oznake EYCH prilika je da pridonesete ovoj proslavi koja će trajati cijelu godinu.
Woman and child look at an ancient vase in a museum (Shutterstock)

Što je oznaka?

Oznaka EYCH (koja se sastoji od loga, slogana i hashtaga) dostupna je za aktivnosti, događanja i projekte koji će se odvijati od 7. prosinca 2017. (datum službenog predstavljanja Europske godine na Europskom kulturnom forumu u Milanu) do 31. prosinca 2018. Oznaka EYCH namijenjena je projektima koji pridonose ostvarenju jednog ili više ciljeva Europske godine kulturne baštine 2018., što su Europski parlament i Vijeće EU-a podržali u članku 2. Odluke (EU) 2017/864.

Dijeli li vaš projekt viziju Europske godine? Prijavite se za oznaku EYCH i ostavite trag!

 

Tko može dodijeliti oznaku EYCH 2018?

  • Nacionalni koordinator u vašoj zemlji – za sve projekte na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Provjerite postupak u vašoj zemlji.
  • • Europska komisija – za sve projekte koje financira EU. Prijavite se ovdje.
  • Članovi Odbora dionika Europske godine kulturne baštine 2018 - za sve prekogranične projekte koje provode organizacije dionika u području kulturne baštine.

Napominjemo da će organizacije koje upotrebljavaju oznaku a da nisu slijedile ovaj postupak morati ukloniti oznaku. Oznaka se može upotrebljavati samo ako je projekt dobio službeno dopuštenje.