Vejledning

Vejledning om det europæiske borgerinitiativ

Det skal du være opmærksom på

Det europæiske borgerinitiativ giver dig muligheden for at præge lovgivningen i EU. Borgerinitiativet sætter gang i debatter om emner, der virkelig vedkommer europæerne og øger folks bevidsthed om fælles bekymringer.

Hvis du starter et borgerinitiativ, sker der følgende:

Når Kommissionen har undersøgt jeres forslag til borgerinitiativ, vil den fortælle jer, hvilke initiativer den vil tage (hvis nogen).

Hvis du vil gennemføre et europæisk borgerinitiativ, skal du følge en række fastlagte trin. Et borgerinitiativs livscyklus kan vare adskillige måneder og endda flere år! 

Det er vigtigt at forberede sig. For at gøre det nemmere for dig:

  • forklarer dette website, hvordan hele processen forløber

  • giver forummet for det europæiske borgerinitiativ råd og vejledning om de juridiske og praktiske aspekter af forvaltningen af et initiativ, bl.a. om

  • hvordan man udarbejder et borgerinitiativ

  • hvordan man finder sammen med andre og opretter en initiativtagergruppe

  • hvordan man indsamler underskrifter

Start dit borgerinitiativ

Når du har oprettet en initiativtagergruppe, og I har udarbejdet initiativet og indsamlet al den nødvendige information, skal I indsende en anmodning om registrering

For at gøre dette skal repræsentanten for gruppen oprette en initiativtagerkonto med sin e-mailadresse (som vil være synlig på dette website, når initiativet er blevet registreret) og udfylde de obligatoriske felter. 

Initiativtagerkonto