Vplivajte na politike, ki vas zadevajo. Evropska državljanska pobuda je edinstven način, da sodelujete pri oblikovanju EU, tako da Evropsko komisijo pozovete, naj predlaga novo zakonodajo. Ko pobuda zbere milijon podpisov, Komisija odloči o nadaljnjih ukrepih.

Postopek po korakih
O evropski državljanski pobudi v videofilmu.
99 zahtevki za prijavo
76 prijavljene pobude
6 uspešne pobude

Zadnje novice

The Commission grants further extensions to citizens' initiatives due to the COVID-19 pandemic

Vsebina ni na voljo v slovenščina temveč v Angleščina

Due to the challenges caused by the COVID-19 pandemic, the Commission decided on 19 February to grant a further 3-month extension for citizens' initiatives that were in the process of collecting statements of support on 1 February 2021. Organisers of the initiatives concerned have been notified by the Commission. Read the text of the Commission implementing decision.


Odziv Evropske komisije na pobudo Zaščita manjšin

Evropska komisija je objavila odziv na evropsko državljansko pobudo „Zaščita manjšin (Minority SafePack) – milijon podpisov za raznolikost v Evropi“. Gre za peto uspešno pobudo, ki jo je podprlo več kot milijon ljudi po vsej EU. Sporočilo Komisije:


Začetek veljavnosti revidirane direktive o pitni vodi

Danes začne veljati revidirana direktiva o pitni vodi, ki je neposreden odziv na prvo uspešno evropsko državljansko pobudo z naslovom voda in komunalna ureditev sta človekovi pravici! Voda je javna dobrina in ne blago! Nova zakonodaja bo zagotovila varnost in kakovost pitne vode ter lažji dostop do nje za ranljive skupine.

Koledar dogodkov

Preverite prihodnje dogodke v zvezi z evropsko državljansko pobudo. Na voljo je tudi seznam preteklih dogodkov in nekaj posnetkov.

Preverite koledar!