Få større indflydelse på de politikker, der påvirker din hverdag. Det europæiske borgerinitiativ giver dig en enestående mulighed for at være med til at forme EU ved at opfordre Europa-Kommissionen til at foreslå ny lovgivning. Når der er indsamlet 1 million underskrifter til støtte for et initiativ, vil Kommissionen beslutte, hvilke initiativer der skal tages.

Se, hvordan det fungerer trin for trin
Video om det europæiske borgerinitiativ
99 registrerings- anmodninger
76 registrerede borgerinitiativer
6 vellykkede initiativer

Seneste nyt

The Commission grants further extensions to citizens' initiatives due to the COVID-19 pandemic

Indholdet findes ikke på dansk, men på Engelsk

Due to the challenges caused by the COVID-19 pandemic, the Commission decided on 19 February to grant a further 3-month extension for citizens' initiatives that were in the process of collecting statements of support on 1 February 2021. Organisers of the initiatives concerned have been notified by the Commission. Read the text of the Commission implementing decision.


Europa-Kommissionens svar på borgerinitiativet "Minority SafePack"

Europa-Kommissionen har offentliggjort sit svar på det europæiske borgerinitiativ "Minority SafePack – en million underskrifter for mangfoldighed i Europa", der er det femte vellykkede borgerinitiativ, der har opnået mere end 1 million underskrifter i hele EU. Læs meddelelsen fra Kommissionen.


Det reviderede drikkevandsdirektiv træder i kraft

I dag træder det ændrede drikkevandsdirektiv i kraft. Det er en direkte følge af det allerførste vellykkede europæiske borgerinitiativ Rent vand og sanitet er en menneskeret! Vand er et offentligt gode, ikke en råvare!. Den nye lovgivning skal bidrage til at garantere sikkerheden og kvaliteten af drikkevandet og nemmere adgang til det for sårbare grupper.l

Kalender med arrangementer

Kalender med kommende arrangementer vedr. det europæiske borgerinitiativ. Du kan også se listen over tidligere arrangementer – du kan se videoer af nogle af dem.

Tjek kalenderen!