Direct la conținutul principal
Inițiativa cetățenească europeană

Orientări privind protecția datelor – Întrebarea 17

Înapoi la pagina principală a ghidului privind protecția datelor pentru organizatori 

 

Orientări privind protecția datelor – Întrebarea 17

Ce autoritate națională de supraveghere trebuie să contactați pentru aspecte legate de prelucrarea datelor cu caracter personal? 

Procesul de colectare a declarațiilor de susținere în cel puțin șapte state membre este transfrontalier prin natura sa și pot fi competente mai multe autorități pentru protecția datelor.

Este mai ușor ca toți actorii implicați să se adreseze unei singure autorități pentru protecția datelor, ceea ce este posibil în baza conceptului de „autoritate de supraveghere principală” (RGPD). Autoritatea principală pentru protecția datelor este definită ca fiind autoritatea de supraveghere a statului membru în care se află sediul principal sau sediul unic al operatorului.

Cu toate acestea, semnatarii pot depune o plângere pe lângă autoritatea de supraveghere principală sau autoritatea de protecție a datelor din statul membru în care își au reședința sau locul lor de muncă ori în care s-a săvârșit presupusa încălcare, în cazul în care consideră că datele lor sunt prelucrate în mod ilegal.

Trimiteri:

Doriți să descoperiți totul despre ICE și să comunicați despre instrument?