Ugrás a fő tartalomra
Európai polgári kezdeményezés

Adatvédelmi iránymutatás – 14. kérdés

 

Vissza a szervezőknek szóló adatvédelmi iránymutatás főoldalára 

 

Adatvédelmi iránymutatás – 14. kérdés

Az összegyűjtött támogató nyilatkozatok ellenőrzés céljából történő benyújtása a tagállamokhoz – melyek a biztonsági ajánlások? 

A 2. forgatókönyv szerinti esetekben alkalmazandó, ha a támogató nyilatkozatok benyújtása saját eszközzel történik

Miután a szervezői csoport nyomtatott formában vagy saját online rendszerén keresztül összegyűjtötte a szükséges számú támogató nyilatkozatot, azokat ellenőrzés és tanúsítás céljából be kell nyújtania az illetékes nemzeti hatóságokhoz.

Ehhez el kell különítenie a nyomtatott formában gyűjtött támogató nyilatkozatokat az online gyűjtési rendszeren keresztül gyűjtött támogató nyilatkozatoktól.

Az egyedi online gyűjtési rendszerekre vonatkozó külön szabályok értelmében az ilyen rendszereknek adattitkosítást kell biztosítaniuk ahhoz, hogy az elektronikus formátumú személyes adatokat be lehessen nyújtani a tagállamok illetékes hatóságaihoz.

A nyomtatott formában gyűjtött támogató nyilatkozatok benyújthatók papíron, de szkennelést követően elektronikus úton vagy fizikailag, például DVD-n is. Ha a szervezői csoport a támogató nyilatkozatokat fizikai formában (papíron vagy DVD-n) nyújtja be, ezt is biztonságosan kell megtenni, például ajánlott postai küldeményként vagy futárszolgálattal kell elküldeni.

FIGYELEM:

A szervezői csoport dönthet úgy is, hogy az egyéni online gyűjtési rendszeren keresztül, valamint a nyomtatott formában összegyűjtött támogató nyilatkozatokat a Bizottság fájlcserélő szolgáltatásának igénybevételével nyújtja be. Ebben az esetben a vonatkozó biztonsági követelmények jelentős részét a Bizottság hajtja végre.

Hivatkozások:

Szeretne többet megtudni vagy közreműködni?