Vplivajte na politike, ki vas zadevajo. Evropska državljanska pobuda je edinstven način, da sodelujete pri oblikovanju EU, tako da Evropsko komisijo pozovete, naj predlaga novo zakonodajo. Ko pobuda zbere milijon podpisov, Komisija odloči o nadaljnjih ukrepih.

Postopek po korakih
O evropski državljanski pobudi v videofilmu.
101 zahtevki za prijavo
76 prijavljene pobude
6 uspešne pobude

Zadnje novice

Javna predstavitev pobude „Končajmo dobo kletk“

Evropski parlament bo 15. aprila od 9.00 do 12.00 organiziral javno predstavitev šeste uspešne evropske državljanske pobude “Končajmo dobo kletk„. Zaradi trenutnih omejitev zaradi COVID-19 bo seja delno potekala na daljavo z omejeno fizično prisotnostjo v sobi, vendar se bo za javnost v celoti prenašala po spletu.


Neposredni politični učinek evropske državljanske pobude

Danes se začne uporabljati Uredba o preglednosti in trajnosti ocenjevanja tveganja v prehranski verigi v EU. Komisija je predlog uredbe sprejela leta 2019 po evropski državljanski pobudi „Prepovejmo glifosat ter obvarujmo ljudi in okolje pred strupenimi pesticidi“. Slovesnost, ki se je bodo udeležili tudi organizatorji pobude, bo potekala 30. marca po spletu. 


Spletni seminar Zbiranje podpisov za evropsko državljansko pobudo

Spremljajte spletni seminar, ki bo potekal 30. marca 2021, o praktičnih napotkih za uspešno zbiranje izjav o podpori za evropsko državljansko pobudo. 

Koledar dogodkov

Preverite prihodnje dogodke v zvezi z evropsko državljansko pobudo. Na voljo je tudi seznam preteklih dogodkov in nekaj posnetkov.

Preverite koledar!