Ugrás a fő tartalomra
Az európai polgári kezdeményezés fóruma

Kérjen tanácsot!

Legfeljebb nyolc munkanapon belül személyre szabott és független tanácsadást nyújtunk az európai polgári kezdeményezések (potenciális) szervezőinek az EU bármely hivatalos nyelvén, többek között jogi kérdésekkel, kampánytevékenységekkel, támogatással/finanszírozással vagy egyéb releváns témákkal kapcsolatban.

A jogi tanácsadás többek között kitérhet az alábbiak felmérésére:

  • létezik-e uniós jogszabály a kezdeményezéstervezet témájában;

  • a kezdeményezéstervezet megfelelhet-e a nyilvántartásba vétel követelményeinek – például nem esik-e nyilvánvalóan a Bizottság hatáskörén kívül –, illetve amennyiben bizottsági hatáskörbe tartozik, a Szerződések mely rendelkezése(i) hatalmazza (hatalmazzák) fel a Bizottságot az intézkedésre;

  • más szervezők kérelmezték-e korábban hasonló vagy csaknem azonos kezdeményezés nyilvántartásba vételét, és az sikerrel járt-e vagy sem.

A kampánytevékenységhez és a forráskereséshez kapcsolódó tanácsadás többek között kitérhet az alábbiak felmérésére:

  • meglévő hálózatok;

  • önkéntesek;

  • emberi és pénzügyi erőforrások;

  • kommunikációs stratégia;

  • forrásszerzés stb.

Figyelem: nem foglalkozunk kezdeményezések kidolgozásával, illetve nem nyújtunk támogatást a szervezőknek kampány- vagy forrásszerző tevékenységeikben.

Amennyiben általánosságban szeretne tájékozódni az európai polgári kezdeményezés menetéről, keresse fel a fórum Tudjon meg többet! oldalát és/vagy az európai polgári kezdeményezés honlapját.

Kérjen tanácsot!

Ha tanácsot szeretne kérni, az alábbi gombra kattintva küldje el kérdéseit. Üzenete elküldéséhez egy rövid kérdéssorra kell válaszolnia. Köszönjük.

Tanácsadást kérő üzenet elküldése

Ha tanácsot szeretne kérni tőlünk, először lépjen be vagy regisztráljon az oldalra.
Készen áll egy kezdeményezés regisztrálására? Támogatni szeretné valamelyik kezdeményezést? Bővebb információra van szüksége jelenlegi vagy korábbi kezdeményezésekről?