Vendégelőadók: Olga Kikou (az „End the Cage Age” elnevezésű európai polgári kezdeményezés), Meike Hartwig (Change.org)

A beszélgetést vezeti: Petko Georgiev (ProMedia)

Nyelv: angol

Ha nem tudott részt venni a webináriumon, megnézheti az (angol nyelvű) videofelvételt, hogy megtudja, milyen kihívásokkal szembesülnek azok, akik online kampányt folytatnak egy európai polgári kezdeményezés ügyének előmozdításáért.

Olga Kikou, a Compassion in World Farming szervezet uniós irodájának vezetője – Olga a Compassion in World Farming elnevezésű nemzetközi szervezet európai uniós tevékenységeit irányítja. A kilenc európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kínában és Dél-Afrikában irodával, illetve képviselettel rendelkező szervezet a haszonállatok jólétének javításért, az intenzív állattenyésztés felszámolásáért és a fenntartható élelmiszer-előállítás és mezőgazdaság megvalósításáért küzd. Olga egyszersmind az „End the Cage Age” elnevezésű európai polgári kezdeményezés helyettes képviselője is.

Meike Hartwig, a Change.org kampányfelelőse – Meike Hartwig a világ legnagyobb online petíciós platformjának a kampányfelelőse. Korábban Meike Németország egyik szövetségi állami minisztériumánál dolgozott. Egyetemi tanulmányait a politológia, társadalmi nemek és a béke és konfliktuskezelés területén végezte. Érdeklődési körét elsősorban a demokrácia, a feminizmus, a fenntarthatóság és a digitalizáció társadalmi vetülete alkotja. A Change.org platformnál betöltött pozíciójában a petíciót indítókat segíti abban, hogy sikeresen kampányoljanak.

A webinárium napirendje

1. Bevezető: Petko Georgiev [0.–5. perc]

2. Általános információk az európai polgári kezdeményezésről – Petko Georgiev [5.–15. perc]

3. Olga Kikou beszámolója az európai polgári kezdeményezése ügyében folytatott kampány lebonyolítása során szerzett tapasztalatairól [15.–28. perc]

4. Meike Hartwig előadása arról, hogyan lehet online kampányt folytatni világjárvány idején [28.–47. perc]

5. A résztvevők kérdései az előadókhoz és azok válaszai [47.–61. perc]

Ez a webinárium a következő kérdésekre ad választ:

– Hogyan határozhatják meg az európai polgári kezdeményezések szervezői az elérendő célokat, és hogyan tervezhetik meg kampányukat?

– Hogyan léphetnek kapcsolatba az európai polgári kezdeményezések szervezői a választópolgárokkal, és hogyan koordinálhatják a kampányt?

– Hogyan működik a kampányolás „rendes” körülmények között, és hogyan lehet igazodni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez?

A webinárium legfontosabb következtetései:

– Nagyon fontos, hogy a szervezetek széles köre együttműködjön az ügyben. Minél többen vesznek részt, annál több a koordinációs feladat. És a koordináció időbe telik. Meg kell találni az egyensúlyt.

– A kampány helyszíne rendkívül fontos. A helyi partnereknek úgy kell érezniük, hogy ez az ő kampányuk.

– Ahhoz, hogy a politikai döntéshozókat vagy a médiát is bevonják, a szervezőknek mindig fel kell ajánlaniuk valamit, ami vonzóvá teszi számukra az ügyet. A szervezőknek nem érdemes szembehelyezkedniük a döntéshozókkal, inkább párbeszédet célszerű kezdeményezni.

 

Webinar: Campaigning online for your European citizens’ initiative

Prezentációs diák

Meike Hartwig_Presentation Change.org_Webinar_16.06.2020
English
(3.26 MB - PDF)
Letöltés 
Olga Kikou_Presentation_Webinar on online campaigning 16.6.2020
English
(5.95 MB - PDF)
Letöltés 
Petko Georgiev_Webinar on Campaigning - Presentation
English
(574.85 KB - PDF)
Letöltés