Ugrás a fő tartalomra
Az európai polgári kezdeményezés fóruma

Online kampánytevékenységek az európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban (webinárium, 2020)

Kezdés: 16/06/2020
Befejezés: 16/06/2020
Jelenlegi státusz: Lezárt
Frissítés dátuma: 05/03/2021

Vendégelőadók: Olga Kikou (az „End the Cage Age” elnevezésű európai polgári kezdeményezés), Meike Hartwig (Change.org)

A beszélgetést vezeti: Petko Georgiev (ProMedia)

Nyelv: angol

Ha nem tudott részt venni a webináriumon, megnézheti az (angol nyelvű) videofelvételt, hogy megtudja, milyen kihívásokkal szembesülnek azok, akik online kampányt folytatnak egy európai polgári kezdeményezés ügyének előmozdításáért.

Olga Kikou, a Compassion in World Farming szervezet uniós irodájának vezetője – Olga a Compassion in World Farming elnevezésű nemzetközi szervezet európai uniós tevékenységeit irányítja. A kilenc európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kínában és Dél-Afrikában irodával, illetve képviselettel rendelkező szervezet a haszonállatok jólétének javításért, az intenzív állattenyésztés felszámolásáért és a fenntartható élelmiszer-előállítás és mezőgazdaság megvalósításáért küzd. Olga egyszersmind az „End the Cage Age” elnevezésű európai polgári kezdeményezés helyettes képviselője is.

Meike Hartwig, a Change.org kampányfelelőse – Meike Hartwig a világ legnagyobb online petíciós platformjának a kampányfelelőse. Korábban Meike Németország egyik szövetségi állami minisztériumánál dolgozott. Egyetemi tanulmányait a politológia, társadalmi nemek és a béke és konfliktuskezelés területén végezte. Érdeklődési körét elsősorban a demokrácia, a feminizmus, a fenntarthatóság és a digitalizáció társadalmi vetülete alkotja. A Change.org platformnál betöltött pozíciójában a petíciót indítókat segíti abban, hogy sikeresen kampányoljanak.

A webinárium napirendje

1. Bevezető: Petko Georgiev [0.–5. perc]

2. Általános információk az európai polgári kezdeményezésről – Petko Georgiev [5.–15. perc]

3. Olga Kikou beszámolója az európai polgári kezdeményezése ügyében folytatott kampány lebonyolítása során szerzett tapasztalatairól [15.–28. perc]

4. Meike Hartwig előadása arról, hogyan lehet online kampányt folytatni világjárvány idején [28.–47. perc]

5. A résztvevők kérdései az előadókhoz és azok válaszai [47.–61. perc]

Ez a webinárium a következő kérdésekre ad választ:

– Hogyan határozhatják meg az európai polgári kezdeményezések szervezői az elérendő célokat, és hogyan tervezhetik meg kampányukat?

– Hogyan léphetnek kapcsolatba az európai polgári kezdeményezések szervezői a választópolgárokkal, és hogyan koordinálhatják a kampányt?

– Hogyan működik a kampányolás „rendes” körülmények között, és hogyan lehet igazodni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez?

A webinárium legfontosabb következtetései:

– Nagyon fontos, hogy a szervezetek széles köre együttműködjön az ügyben. Minél többen vesznek részt, annál több a koordinációs feladat. És a koordináció időbe telik. Meg kell találni az egyensúlyt.

– A kampány helyszíne rendkívül fontos. A helyi partnereknek úgy kell érezniük, hogy ez az ő kampányuk.

– Ahhoz, hogy a politikai döntéshozókat vagy a médiát is bevonják, a szervezőknek mindig fel kell ajánlaniuk valamit, ami vonzóvá teszi számukra az ügyet. A szervezőknek nem érdemes szembehelyezkedniük a döntéshozókkal, inkább párbeszédet célszerű kezdeményezni.

 

Webinar: Campaigning online for your European citizens’ initiative

Prezentációs diák

Meike Hartwig_Presentation Change.org_Webinar_16.06.2020
angol
(3.26 MB - PDF)
Letöltés
Olga Kikou_Presentation_Webinar on online campaigning 16.6.2020
angol
(5.95 MB - PDF)
Letöltés
Petko Georgiev_Webinar on Campaigning - Presentation
angol
(574.85 KB - PDF)
Letöltés
Felelősségkizáró nyilatkozat: Az európai polgári kezdeményezés fórumán megosztott vélemények kizárólag a véleménynyilvánító személy álláspontját tükrözik, és semmiképp sem tekinthetők sem az Európai Bizottság, sem az Európai Unió hivatalos álláspontjának.
Készen áll egy kezdeményezés regisztrálására? Támogatni szeretné valamelyik kezdeményezést? Bővebb információra van szüksége jelenlegi vagy korábbi kezdeményezésekről?