Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Măsuri disciplinare și sancțiuni împotriva autorilor actelor de violență împotriva femeilor.

Autor: Marco D'Adamo |
Actualizat la: 26/01/2023 |
Număr de vizualizări: 192

RAPORT SUPLIMENTAR

Propunere de completare a Directivei Parlamentului European și a Consiliului din 8 martie 2022 privind violența împotriva femeilor și violența domestică.

TEXTUL PROPUNERII

Orice persoanăcare comite acte de violență, viol, feminicid se pedepsește,de asemenea, prin măsuri disciplinare secundare, precum și prin suspendarea oricărei forme de ajutor financiar de stat la care are dreptul agresorul. Imediat ce victima a depus o plângere la poliție, care a fost stabilită, agenția de plăți este informată, prin intermediul unui flux electronic, că plata subvențiilor, a primelor și a facilităților este blocată de persoana care a săvârșit prezenta infracțiune.

Comiterea de acte de violență împotriva femeilor trebuie definită ca un act ilegal și persecutat din punct de vedere penal.

Dacă sunteți vinovat de feminicid, trebuie să pierdeți orice beneficiu economic din partea statului membru al UE și să aplicați o restricție europeană care să definească limitele și arestarea.

0
Vot

Scrieți un comentariu

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.
Sunteți gata să vă înregistrați inițiativa? Doriți să susțineți o inițiativă? Vreți să aflați mai multe despre anumite inițiative actuale sau încheiate?