Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

Kurinpitotoimet ja seuraamukset naisiin kohdistuvaan väkivaltaan syyllistyneille.

Laatija: Marco D'Adamo |
Päivitetty: 26/01/2023 |
Näyttökertojen määrä: 177

TÄYDENTÄVÄ RAPORTTI

Ehdotus naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja perheväkivallasta 8. maaliskuuta 2022 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin täydentämiseksi.

EHDOTUKSEN TEKSTI

Henkilöä, joka syyllistyy väkivaltaan,raiskaukseen tai naismurhaan, rangaistaanmyös toisena kurinpidollisenaseuraamuksena ja keskeyttämällä kaikenlainen valtion taloudellinen tuki, johon hyökkääjällä on oikeus. Heti kun uhri on tehnyt rikosilmoituksen poliisille, joka on perustettu, maksajavirastolle on ilmoitettava sähköisesti, että kyseiseen rikokseen syyllistynyt henkilö on estänyt tukien, bonusten ja helpotusten maksamisen.

Naisiin kohdistuva väkivalta on määriteltävä laittomaksi teoksi ja vainottava rikollisesti.

Jos olet syyllistynyt naismurhaan, sinun on menetettävä taloudellinen hyötysi EU:n jäsenvaltiosta ja sovellettava eurooppalaista rajoitusta, jossa määritellään rajat ja pidätys.

0
Piste

Lisää kommentti

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.
Onko kansalaisaloitteesi valmis rekisteröitäväksi? Haluatko allekirjoittaa kansalaisaloitteen? Haluatko lisätietoja muista kansalaisaloitteista?