Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

Nuoret italialaiset testaavat eurooppalaista kansalaisaloitetta välineenä, jolla edistetään ilmastoa

Päivitetty: 14/06/2022

Roomassa 30. huhtikuuta 2022 kokoontui 55 nuorta oppimaan toistensa kokemuksista ilmastoaktivismin alalla ja tutkimaan, miten eurooppalainen kansalaisaloite voisi olla tehokas väline ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä. Tapahtuma oli osa #TheGreenTrack-kampanjaa, jonka Euroopan komissio käynnisti vuonna 2022 nuorten äänen ja nuorten osallistumisen lisäämiseksi ympäristöasioissa ja jonka järjestivät nuoret eurooppalaiset suurlähettiläät.

Työpaja ”Get active!” Nuorten eurooppalaisten suurlähettiläiden järjestämät nuoret eurooppalaiset suurlähettiläät järjestivät nuorten osallistumisen ja eurooppalaisen kansalaisaloitteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Nuoret eurooppalaiset suurlähettiläät (YEA) ovat ei-poliittinen ja vapaaehtoinen viestintäverkosto, joka yhdistää ja rakentaa ystävyyssiltoja EU:n jäsenvaltioista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Armeniasta, Azerbaidžanista, Valko-Venäjältä, Georgiasta, Moldovasta ja Ukrainasta tulevien nuorten välille.

Yeas-työ monien aiheiden parissa, joista nuorten osallistuminen ja ilmastonmuutos ovat ensisijaisia huolenaiheita.

Roomassa järjestetyssä työpajassa käsiteltiin molempia aiheita ja tarkasteltiin välineitä ja ohjelmia, joilla voidaan luoda paikallisyhteisöille vaikuttavia hankkeita, joita nuorisoryhmät ja nuorisojärjestöt voivat hyödyntää ja joista voi olla hyötyä niille.

Presentation

Lainaus: Nuorten järjestäjät vaihtavat kokemuksia ja keskustelevat ideoista ilmastonmuutoksen torjumiseksi 

Valokuvaus: YEAsxRooma 

 

Tapahtuman ensimmäisellä puoliskolla kolmetoista nuorisojärjestöä jakoi kokemuksiaan ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntatoimien järjestämisestä. Esiteltyjä toimia ovat esimerkiksi siivous, koulutusohjelmat, kouluvierailut ja kampanjat.

Tapahtuman toisella puoliskolla osallistujilla oli tilaisuus saada tietoa eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta ja siitä, miten sitä voidaan käyttää ympäristöpolitiikan muuttamiseen ja kansalaisten äänen ilmaisemiseen.

Aloitteen kehittämisen eri vaiheita koskevan ensimmäisen yhteistyöhankkeen jälkeen Lorenzo Mineo, joka on (valmis) kansalaisaloitteen stopglobalwarming.eu aktivisti, jakoi kokemuksiaan allekirjoitusten keräämisen järjestämisestä, viestintäkampanjan valmistelusta ja yhteyksistä eri organisaatioihin, joilla on samanlaiset tavoitteet ja arvot. Hän myös kertoi, miten pandemia vaikutti kielteisesti heidän työhönsä: kampanjointitoimien mahdottomuus kadulla, vaikeudet mainostaa ideoitaan verkossa ja motivoida ryhmän jäseniä. Hän korosti myös joitakin myönteisiä vaikutuksia, kuten mahdollisuutta saada lisää aikaa allekirjoitusten keräämiseen ja koordinointiin muiden maiden kollegojen kanssa.

Hänen kanssaan käydyn keskustelun jälkeen osallistujat jakaantuivat ryhmiin, ja heidän tehtävänään oli kehittää uusi ajatus eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta, mukaan lukien strategia allekirjoitusten keräämiseksi ja heidän ideoidensa tunnetuksi tekemiseksi. Lisäksi kehitettiin viisi pientä hanketta, joiden aiheet vaihtelivat koulujen pakollisten ulkotilojen käyttöönotosta pölyttäjien suojeluun. Hankkeissa keskityttiin uusiutuviin energialähteisiin ja saastuttavien tuotteiden kieltämiseen.

Presentation

Lainaus: Esittely strategioista ideoiden edistämiseksi ja allekirjoitusten keräämiseksi 

Valokuvaus: YEAsxRooma 

 

Oletko kiinnostunut eurooppalaisista kansalaisaloitteista, jotka ovat onnistuneet saamaan tukea ympäristöaloitteille? Lue lisää tästä:

 

Nuoret eurooppalaiset suurlähettiläät: https://euneighbourseast.eu

Vihreä rata: https://on-the-green-track.campaign.europa.eu/index_en

 

 

Photo of the author Maria

Laatijat

Maria Pia Napoletano

Maria Pia Napoletano on nuorisoammattilainen ja koordinoi nuorten eurooppalaisten lähettiläiden aloitetta ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa EU:n NEIGHBOURS-hankkeen itäpuolella. Hän on innostunut nuorisotyöstä, demokraattisesta osallistumisesta ja tasa-arvosta.

Lisää kommentti

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.

Kommentit

emrah ahmed | 19/06/2022

https://www.stopglobalwarming.eu/ lahjoitusjärjestelmä ei toimi.

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.
Onko kansalaisaloitteesi valmis rekisteröitäväksi? Haluatko allekirjoittaa kansalaisaloitteen? Haluatko lisätietoja muista kansalaisaloitteista?