Glavni sadržaj
Forum europske građanske inicijative

Planirate pokrenuti europsku građansku inicijativu ili je već promičete?  Zanimaju vas rasprave o potencijalnim inicijativama?

Na ovom forumu možete dobiti praktične informacije i savjete o europskoj građanskoj inicijativi te raspravljati o srodnim temama. Neke su funkcije dostupne tek kad se registrirate. Ovom platformom upravlja Europska služba za građansku akciju (ECAS) u ime Europske komisije i na temelju ugovora s njom.

Popis europskih građanskih inicijativa dostupan je na internetskim stranicama europske građanske inicijative, a ondje se može podnijeti i zahtjev za registraciju nove inicijative.

Infographic (2022) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
European Citizens' Initiative: Data & Figures
engleski
(816.19 KB - PDF)
Preuzmi
Uvodni video - Forum europske građanske inicijative

Najnoviji materijali za učenje

Više materijala dostupno je na stranici UČENJE

Internetski tečaj: Osnovne vještine potrebne organizatorima europskih građanskih inicijativa

Želite saznati više o postupku europske građanske inicijative i naučiti kako uspješno organizirati inicijativu? Prijavite se na naš internetski tečaj

Prvenstveno će biti riječi o praktičnim aspektima europske građanske inicijative: razumijevanje područja nadležnosti Komisije i postupka registracije – uspješno vođenje kampanje na internetu i izvan njega u doba pandemije bolesti COVID-19 – prikupljanje potpisa – propisi o zaštiti podataka – uspostava paneuropskih mreža za potporu – prikupljanje sredstava – lobiranje – daljnje mjere. 

NOVO! Smjernice o središnjem sustavu internetskog prikupljanja

Smjernice o središnjem sustavu internetskog prikupljanja
Smjernice o središnjem sustavu internetskog prikupljanja
hrvatski
(508.59 KB - PDF)
Preuzmi

Pratite europsku građansku inicijativu na društvenim mrežama

The discussion continues on Twitter, LinkedIn and Facebook. We are active on these platforms, using the #EUTakeTheInitiative hashtag.

Pratite nas ondje!

Izjava o ograničenju odgovornosti: Mišljenja izražena na forumu europske građanske inicijative isključivo odražavaju stajalište njihovih autora i ni na koji se način ne mogu smatrati odrazom stajališta Europske komisije ili Europske unije.
Vaša je inicijativa spremna za registraciju? Željeli biste podržati određenu inicijativu? Htjeli biste saznati više o sadašnjim ili prošlim inicijativama?