Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

Aiotko tehdä kansalaisaloitteen, tai keräätkö aloitteelle kannattajia?  Tai haluatko pohtia, mikä sopisi aloitteen aiheeksi?

EU:n kansalaisaloitefoorumista saat käytännön tietoa ja neuvoja eurooppalaisen kansalaisaloitteen tekemistä varten. Foorumissa voit myös keskustella aloitteisiin liittyvistä asioista. Rekisteröidy foorumiin, niin pääset käyttämään sen kaikkia toimintoja. Foorumia ylläpitää Euroopan komission toimeksiannosta European Citizen Action Service (ECAS).

Voit tutustua vireillä oleviin ja aiempiin kansalaisaloitteisiin ja rekisteröidä uusia aloitteita eurooppalaisen kansalaisaloitteen virallisella sivustolla.

Infographic (2022) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
European Citizens' Initiative: Data & Figures
Englanti
(816.19 KB - PDF)
Lataa
Esittelyvideo - EU:n kansalaisaloitefoorumi

Uusimmat oppimateriaalit

Oppia ja ohjeita -sivulla on monenlaista aineistoa kansalaisaloitteen tekijöiden avuksi. 

Verkkokurssi: Eurooppalaisen kansalaisaloitteen järjestäjän perustaidot

Haluatko käytännön neuvoja ja vinkkejä kansalaisaloitteen organisointia varten? Osallistu verkkokurssille

Tällä verkkokurssilla käydään läpi seuraavanlaisia eurooppalaisiin kansalaisaloitteisiin liittyviä käytännön asioita: Komission toimivaltaan kuuluvat alat – Aloitteen rekisteröintimenettelyn vaiheet – Kampanjointi verkossa ja muilla tavoilla koronaviruspandemian aikana – Allekirjoitusten keruu – Tietosuojavaatimukset – Euroopan laajuisen tukiverkoston luonti – Varainhankinta – Poliittinen vaikuttaminen – Seurantatoimet. 

UUTTA! Ohjeasiakirja: Keskitetty tuenilmausten keruujärjestelmä

Ohjeasiakirja: Keskitetty tuenilmausten keruujärjestelmä
Ohjeasiakirja: Keskitetty tuenilmausten keruujärjestelmä
suomi
(485.64 KB - PDF)
Lataa

Kampanjaesimerkki

Minority SafePack – miljoona allekirjoitusta Euroopan monimuotoisuuden puolesta
suomi
(562.93 KB - PDF)
Lataa

Eurooppalainen kansalaisaloite sosiaalisessa mediassa

The discussion continues on Twitter, LinkedIn and Facebook. We are active on these platforms, using the #EUTakeTheInitiative hashtag.

Seuraa meitä, ja osallistu itsekin!

Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.
Onko kansalaisaloitteesi valmis rekisteröitäväksi? Haluatko allekirjoittaa kansalaisaloitteen? Haluatko lisätietoja muista kansalaisaloitteista?