Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ή προωθείτε αυτή τη στιγμή μια τέτοια πρωτοβουλία;  Μήπως απλώς ενδιαφέρεστε να συζητήσετε πιθανές πρωτοβουλίες πολιτών;

Αυτό το φόρουμ σάς προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, και σας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσετε οτιδήποτε σχετικό. Ορισμένα χαρακτηριστικά είναι προσβάσιμα μόνο μετά την εγγραφή σας. Την πλατφόρμα αυτή διαχειρίζεται η Υπηρεσία Δράσης Ευρωπαίων Πολιτών (ECAS) για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης.

Για να δείτε τον κατάλογο των Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών ή να καταχωρίσετε μια νέα πρωτοβουλία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Infographic (2022) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
European Citizens' Initiative: Data & Figures
αγγλικά
(816.19 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση
Εισαγωγικό βίντεο - Φόρουμ της Eυρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Τελευταίο εκπαιδευτικό υλικό

Βρείτε περισσότερο υλικό στη σελίδα LEARN 

Διαδικτυακό μάθημα: Βασικές δεξιότητες για διοργανωτές Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών 

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία και την πρακτική διοργάνωση μιας επιτυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Επισκεφθείτε το διαδικτυακό μας μάθημα: διαδικτυακό μάθημα:

Κύριο αντικείμενο του διαδικτυακού μαθήματος είναι οι πρακτικές πτυχές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, όπως: - Κατανόηση των τομέων αρμοδιότητας της Επιτροπής και διαχείριση της διαδικασίας εγγραφής - Επιτυχής εκστρατεία εντός και εκτός διαδικτύου σε περιόδους Covid - Συλλογή υπογραφών - Απαιτήσεις προστασίας δεδομένων - Δημιουργία πανευρωπαϊκών δικτύων υποστήριξης - Συγκέντρωση κεφαλαίων - Δράσεις προώθησης - Επακόλουθες ενέργειες. 

Επιτυχημένο παράδειγμα

Minority SafePack – ένα εκατομμύριο υπογραφές για την πολυμορφία στην Ευρώπη
ελληνικά
(587.18 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση

Ακολουθήστε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

The discussion continues on Twitter, LinkedIn and Facebook. We are active on these platforms, using the #EUTakeTheInitiative hashtag.

Ακολουθήστε μας!

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Τα σχόλια που διατυπώνονται στο φόρουμ της ΕΠΠ αντανακλούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αντανακλούν τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είστε έτοιμοι να καταχωρίσετε την πρωτοβουλία σας; Θέλετε να υποστηρίξετε μια πρωτοβουλία; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τρέχουσες ή παλαιότερες πρωτοβουλίες;