Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2014

Laureații Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni 2013 împreună cu președintele Parlamentului European
Premiul se acordă acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.

Cine poate candida?

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, să fie cetățeni sau rezidenți ai unuia din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Proiectele eligibile pot fi evenimente de tineret, schimburi de tineri sau proiecte online cu dimensiune europeană. Proiectul înscris trebuie să fi fost finalizat în cursul anului calendaristic (12 luni) care precedă data limită de depunere a candidaturii sau poate să fie în curs de desfășurare.

Condiții de participare

Formularele de candidatură sunt disponibile online și prin intermediul birourilor naționale de informare ale Parlamentului European. Proiectele pot fi trimise până pe 10 februarie 2014.  

Care este premiul?

Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5000 €, premiul doi este de 3000 €, iar premiul trei este de 2000 €. Cei trei laureați vor fi invitați să viziteze Parlamentul European. Reprezentanții celor 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați și ei într-o excursie de patru zile în Aachen, Germania. 

Detalii găsești pe site-ul oficial al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni.

Publicat: J, 30/01/2014 - 16:09


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!

Linkuri conexe