Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cultura la îndemâna tuturor

© fotolia.com
Îți dorești să vezi opere de artă celebre, dar şansa nu se iveşte? Acum nu mai trebuie să mergi la Paris pentru a o admira pe Mona Lisa sau la Florenţa pentru a-l vedea pe David. Cultura nu a fost niciodată mai la îndemână!

Europeana: explorează colecţiile culturale ale Europei

Europeana îți oferă acces nu numai la picturi şi alte piese de muzeu, ci şi la milioane de cărţi, filme şi înregistrări de arhivă din toată Europa, care au fost prelucrate cu ajutorul calculatorului în format digital.

Acest portal online a fost lansat în 2008 şi funcţionează ca bibliotecă, muzeu şi arhivă digitală. Europeana înseamnă acces rapid şi uşor la peste 23 de milioane de articole provenind din bibliotecile, muzeele, arhivele şi galeriile europene, la care se adaugă şi colecţii audiovizuale din 33 de ţări.

 

Noaptea europeană a muzeelor

Dacă preferi muzeele adevărate, dar preţul biletelor ți se pare prea ridicat, poţi profita de Noaptea europeană a muzeelor, când intrarea este gratuită. În fiecare an, în luna mai, peste 4 000 de muzee din 40 de ţări rămân deschise pe parcursul unei nopţi şi pot fi vizitate gratuit sau cu ajutorul unui permis special.

 

Nu poţi aştepta acest eveniment şi vrei să mergi la muzeu chiar acum? Probabil vei putea beneficia de una din numeroasele reduceri oferite tinerilor din toată Europa. Dacă ești student, în general, poţi cumpăra biletele la preţ redus, prezentând legitimaţia sau un document recunoscut la nivel internaţional, cum ar fi International Student Identity Card (ISIC) (Cardul internaţional pentru studenţi). Chiar şi în cazul în care nu mai ești student, mai poţi avea dreptul la anumite reduceri, utilizând European Youth Card (EYCA) (Cardul european de tineret).

 

Cu alte cuvinte, nu există bariere care să îți împiedice accesul la cultură.

Publicat: S, 25/05/2013 - 14:02


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!

Linkuri conexe