European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Youth in Action Awards

photo by: Amplified2010 http://www.flickr.com/photos/amplifieduk/
Tijdens de European Youth Week werden drie bijzondere Youth in Action projecten onderscheiden met een award. Hier lees je hun verhalen!

 

De winnaars zijn in drie categorieën gekozen uit 36 projecten die gedurende de week werden getoond aan het publiek.

 

Jongerenuitwisseling

 

The Youth Ambassadors Summer Institute 2012” uit België bracht jongeren uit België, Griekenland, Luxemburg, Polen, Noorwegen, Bosnië Herzegovina en Moldavië voor een week bij elkaar in Brussel. Het doel van het project was om de interculturele vaardigheden van de deelnemers te verbeteren. Daarnaast stond een beter begrip van Europese Unie, haar politiek, diplomatie en van de invloed van nieuwe media op de agenda.

 

European Voluntary Service (EVS)

 

Het project “EVS for refugees” vond van 1 oktober 2010 tot 30 juni 2011 plaats in Podlaskie, Polen. De coördinator van het project was de “Polish Foundation of Education and Creativity” en er waren vier vrijwilligers uit Spanje, Frankrijk, Italie en Letland bij betrokken. Samen organiseerden zij activiteiten voor kinderen en tieners in asielzoekerscentra met het doel de integratie van de vluchtelingenfamilies te ondersteunen.

 

 Training en Netwerken

 

Comics against violence” was een project gericht op jongerenwerkers dat plaatsvond van 18 tot en met 26 juni 2011 in Lorca, Spanje. Achttien deelnemers uit Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Zweden, Macedonië en Servië werkten samen met de Spaanse organisatie Cazalla-Intercultural. Het doel van het project was om geweld tegen vrouwen te bestrijden met stripverhalen die gebruikt kunnen worden om mensen bewust te maken van geweld tegen vrouwen.

 

Bekijk de film van de Award uitreiking!

 

Published: Wed, 28/08/2013 - 14:54


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!