European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

European Youth Media Days

youth media days
photo by: Europese Commissie
Ben jij een jonge journalist die geïnteresseerd is in actuele zaken die spelen binnen de EU en de komende parlementsverkiezingen? Dan wil je de European Youth Media Days niet missen! Kijk hier wat er allemaal gebeurt…

Van 15 tot en met 17 oktober organiseert de European Youth Press samen met het Europees Parlement de European Youth Media Days. Een van de grootste evenementen in Europa speciaal voor jonge journalisten.

 

Je kunt je aanmelden als een van de 120 jonge journalisten die verslag geven vanuit het Europees Parlement. Onderwerpen die langskomen zijn: Sociale verschuivingen, nieuwe politieke partijen en burgerprotesten – wat is de toekomst voor de Europese Unie? Wie werken er hard aan verandering en duurzaamheid van de Unie? Wat is de werkelijke impact van #Occupy en andere bewegingen op de beleidsmakers in Europa?

 

 Als deelnemer krijg je drie dagen vol media workshops, politieke discussies, live producties en onbetaalbare inzichten in het Europese Parlement en Europese media. Je komt in contact met hoge Europese politici , professionele journalisten en experts. Je dompelt jezelf onder in een interculturele uitwisseling door samen media producties te maken. Elke jonge journalist werkt met leeftijdsgenoten aan een reportage over het onderwerp van de bijeenkomst met gebruik van een medium naar keuze: video, foto, radio, drukwerk of multimedia.

 

De inschrijving voor de editie van 2013 is helaas al gesloten, maar houdt de datum van de European Youth Media Days 2014 in de gaten om volgend jaar van de partij te zijn!

Published: Wed, 28/08/2013 - 14:36


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!