Portale Europeo per i Giovani

Informazioni e opportunità per i giovani in Europa.


Kutatók éjszakája 2013

Nem kérdés, hogy 2013-ban már mindenki tisztában van vele: ha szeptember, akkor Kutatók éjszakája! Ezen az egynapos fesztiválon bepillantást nyerhetünk a tudomány misztikus és titokzatos világába, ami nem utolsósorban szórakoztató is.

Ezen a napon bármerre nézünk, bármit csinálunk mindenfelé tudományos kutatások eredményeibe ütközünk (csak néhány - magyar vonatkozású :) - közismert példa: C-vitamin, golyóstoll, helikopter, szódavíz, hologram, színes TV, Gömböc, Rubik-kocka, átlátszó beton, intelligens sebészkés….. ) na meg persze kutatókba, még ha nem is tudunk róla, mert ne feledjétek: A kutatók köztünk élnek!

 

A Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, egész napos fesztivál-jellegű eseménysorozat. A programot 2005-ben rendezték meg először Európaszerte. Ezen az egynapos non-profit fesztiválon, Európa 29 országában, több mint 300 városban kutatókkal játszhatunk, sportolhatunk, főzhetünk, nevethetünk, énekelhetünk, zenélhetünk együtt, miközben bepillantást nyerünk a tudomány misztikus és titokzatos világába.

 

A fesztivál célja a tudomány közelítése a társadalomhoz, a kutatói életpálya és a tudomány, a tudományos eredmények népszerűsítése. Magyarországon a program indulása óta, azaz az elmúlt 8 évben a rendezvénysorozat fő szervezője a Tempus Közalapítvány.

Organizzato da

Nome:

Tempus Közalapítvány

Sito web:

http://www.tka.hu/