Tá sé tugtha dár n-aire againn go bhfuil seanleagan de bhrabhsálaí idirlín Microsoft á úsáid agat. Tá an suíomh gréasáin seo curtha in oiriúint do leagan 9 den bhrabhsálaí sin; mar sin, b'fhéidir nár mhiste duit do bhrabhsálaí a uasghrádú sa chaoi is go bhféadfaidh tú lánleas a bhaint as feidhmeanna uile an tsuímh ghréasáin seo. Chun an leagan is úire de bhrabhsálaí idirlín Microsoft a íoslódáil, gabh chuig suíomh gréasáin Microsoft http://www.microsoft.com.

Tairseach Eorpach na hÓige

Eolas agus deiseanna do dhaoine óga ar fud na hEorpa.


flag

Nuacht


Vlaams project Yasi bekroond tijdens de Europese Jeugdweek

De laatste week van mei was Europese Jeugdweek. In heel Europa stond internationaal jeugdwerk hoog op de agenda.

Ook de Europese Commissie haalde de feestvlaggen boven en organiseerde een internationaal jeugdevenement in Brussel. Het hoogtepunt was de European Youth Awards ceremony, waarop drie opmerkelijke Youth in Action projecten in de bloemetjes werden gezet. Van elk Europees land dat aan het Youth in Action programma deelneemt, werd één project genomineerd.

 

Voor Vlaanderen was dat Youth Ambassadors Summer Institute (YASI). En jawel, van de in totaal 36 genomineerde projecten vielen zij in de prijzen met hun groepsuitwisseling.

YASI werkte voor deze uitwisseling samen met jongeren uit Bosnië en Herzegovina, Griekenland, Luxemburg, Moldavië, Noorwegen en Polen. Het doel van hun project was jongeren aanmoedigen om alsactieve burgers in hun thuisland naar buiten te komen en samen te bekijken wat actief burgerschapbetekent en concreet in gang kan zetten.

Daarvoor zette YASI o.a. een netwerk van jongeren in de verschillende landen op dat voorbeelden en ervaringen met elkaar deelt.

 

Sarah Declercq van YASI vertelt: “We zetten deze uitwisseling op vanuit de vraag: ‘Wat kunnen wij als jonge burgers doen?’
Europees burgerschap gaat over onze toekomst als jongere in Europa en wat wij ervan willen maken. Het is ons recht én onze plicht om aan Europa mee te bouwen en ervoor te zorgen dat onze stem als jongere ook gehoord wordt.”

 

De prijs werd overhandigd door Doris Pack, Europees Parlementslid en fervent voorstander van het Youth in Action programma.