European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Ce poți face ca voluntar?

© iStockphoto.com
“Niciodată să nu te îndoiești că un grup de oameni dedicați poate schimba lumea. Adevărul este că e singurul lucru care a schimbat lumea până acum.” ~ Margaret Mead, antropolog

Ca voluntar, poți să te implici într-o varietate de proiecte și domenii. Nu există o listă exhaustivă, dar cea de mai jos își propune să te îndrume:

 

Socialce poți face ca voluntar?

Poți să te implici în activități cu persoane defavorizate, în măsura în care organizația către care te îndrepți are astfel de activități în aria sa și te poate pregăti în acest sens. De asemenea, poți să te implici în campanii legate de drepturile copilului. Poți să te implici în campanii de întrajutorare sau să ajuți direct persoane care au nevoie – să strângi îmbrăcăminte sau haine pentru copii. Poți să te îndrepți către activități de informare sau consiliere pe teme sociale.

 

Ecologicce poți face ca voluntar?

Te poți implica în campanii de ecologizare a unor parcuri, păduri, trasee montane, locuri de joacă pentru copii. De asemenea, poți să derulezi activități de informare pe tema importanței reciclării. Poți să derulezi chiar activități de reciclare. Poți organiza ateliere de protecția mediului, dar și ateliere de creativitate, în care să realizezi obiecte din hârtie folosită sau alte materiale ce pot fi reciclate.

 

Civicce poți face ca voluntar?

Poți să te implici în campanii de strângere de semnături pentru diferite inițiative la nivelul comunității. Te poți implica în activități de promovare a principiilor democratice în comunitate. Poți să te implici în campanii de trimitere de scrisori în sprijinul unor inițiative sau în activități de lobby și advocacy.

 

Culturalce poți face ca voluntar?

Te poți implica în activități artistice de tot felul, cu diferite grupuri țintă dezavantajate sau nu. Poți realiza publicații specifice, campanii de promovare sau să organizezi evenimente.

 

Sănătatece poți face ca voluntar?

Te poți implica în campanii de promovare a sănătății (educație sexuală, alimentație sănătoasă, prevenirea fumatului sau a utilizării drogurilor etc.). Cu pregătirea necesară, poți să asiguri diferite servicii pentru pacienții din spitale. Te poți implica și în activități de promovare a unui stil de viață sănătos.

 

 

 

Published: Fri, 24/05/2013 - 19:35


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!

Related links