European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Spune DA voluntariatului, educației nonformale și tineretului

© fotolia.com - peshkova,jpg
Crezi în potențialul voluntariatului, al învățării în contexte nonformale și al activităților de tineret?

Crezi în potențialul voluntariatului, al învățării în contexte nonformale și al activităților de tineret? Crezi că acestea reprezintă resurse ale societății cu efecte pozitive în comunitate și că au nevoie de un suport financiar mai mare?

 

Avem nevoie de susținerea ta

Dacă răspunsul este DA la oricare din cele două întrebări de mai sus, avem nevoie de susținerea TA pentru a spune DA voluntariatului, educației nonformale și tineretului prin susținerea documentului de fundamentare a acestora.


Aceast lucru înseamnă...

- DA pentru initiațiva de includere a acestora în prioritățile de finanțare ale Fondului Social European în România, pentru viitoarea perioadă de programare (2014 -2020)!

- DA pentru crearea unui mecanism de finanțare simplificat, care să răspundă mai bine nevoilor la nivel de comunitate prin inițiative locale, regionale și naționale!

- DA pentru  sprijinirea ONG-urilor, școlilor și a tuturor actorilor implicați în voluntariat, învățare nonformală și activități de tineret, cât și a beneficiarilor acestora!


Documentul este rezultatul colaborării a nouă organizații non-guvernamentale și instituții publice.

 

Cum poți susține acest demers instituțional?

Dacă reprezenți o organizație (ONG, școală, firmă, instituție publică etc), te rugăm să trimiți cât mai curând (preferabil până la finalul lunii mai) scrisoarea de susținere instituțională în vederea includerii voluntariatului, învățării în contexte nonformale și activităților de tineret în prioritățile de finanțare ale Fondului Social European în România pentru viitoarea perioadă de programare (2014 -2020). Semnarea acestei scrisori nu presupune decât faptul că organizația ta este de acord cu documentul de fundamentare și că susține principiile enunțate.

 

Scrisoarea este disponibilă în format Word. În cazul în care ești de acord cu spiritul, dar nu cu modul în care este frazat, poți să modifici conținutul acesteia. Totodată, poți să o personalizezi cu sigla organizației tale! Aceasta se semnează și ștampilează de către reprezentantul legal și se trimite scanat la adresa de e-mail vent_fse@yahoo.com  (cu cât o trimiți mai devreme, cu atât este de mai mare ajutor). 

 

Alatură-te și tu celor peste 150 de organizații care au făcut-o deja! 

 

Cum poți susține acest demers ca persoană?

Poți susține această inițiativă și ca cetățean implicat și interesat de comunitatea ta și de dezvoltarea ta și a celor din jurul tău. În acest sens, te rugăm să aderi și TU la petiția online "Spuneți DA voluntariatului, educației nonformale și tineretului"  adresată factorilor de decizie. Aceasta este disponibilă AICI. Nu îți ia mai mult de un minut să o faci (trebuie să treci doar numele și adresa ta de e-mail). Peste 2000 de oameni au făcut-o deja!

 

Cum poți să promovezi demersul?

Cum crezi tu de cuviință. Dacă tu consideri că merită cunoscut și de alte organizații și persoane, nu ezita să promovezi, pe orice canal ai acces, informația cu privire la documentul de fundamentare și modul în care poate fi susținut instituțional și/sau personal. 

 

Nu ezita să preiei acest articol și să îl publici unde consideri de cuviință (bloguri, știri pe site-uri, liste de discuții etc) sau pe rețele sociale (Facebook, Twitter etc).

Published: Fri, 24/05/2013 - 15:32


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!