Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Segítség telefonba zárva: Erasmus+ applikáció

Megtudhatjátok, mi az új, Erasmus+-hoz kapcsolódó applikáció lényege, mit tud, és miben segít, ha kisebb vagy nagyobb útra indulnátok. Ne hagyjátok ki, ha ti is egyszerű, gyors segítséget kerestek.

Te is szeretnél Erasmus+-szal világot látni, de azt sem tudod, hol kezdd az ügyintézést? Vagy tudod, hol kezdd, de elriaszt az előtted tornyosuló papírmunka puszta gondolata is? Mennél is, de belül tartasz az új környezettől, mert mi van, ha nem lesznek barátaid, vagy az ismeretlen nyelvterülettől félsz inkább? Az összes nagyon is jogos aggodalmadon próbál segíteni a az Európai Bizottság által újonnan kifejlesztett Erasmus+ applikáció.

 

Mi az app célja?

 

Nem más, mint az egész erasmusos folyamat egyszerűbbé tétele a hallgatók, önkéntesek és minden résztvevő számára. Amellett, hogy elérhetőbbé és inkluzívabbá is teszi magát a programot, még komoly technikai segítséget is nyújt az eligazodásban és az ügyintézésben. A konstrukció lépést tart a fiatalokkal, hiszen az Erasmus-generáció nem kifejezetten kötődik a papíralapú megoldásokhoz, és felkészülten várja azt a többmillió fiatalt, aki részt vesz majd a programban a közeljövőben. Folyamatos frissítésekre számíthatunk, hogy az app dinamikusan követhesse a felhasználók változatos igényeit.

 

Az alkalmazás létrehozásának ürügye nem más, mint az Erasmus Program harmincadik, valamint a Római Szerződés hatvanadik születésnapja.

 

Magyarországon 1998 óta működik a program, és keretében összesen több mint kétmillió résztvevő és oktató részesülhetett a mobilitás előnyeiből.

 

Mire használhatjuk?

 

Nyomon követhetjük, hogy az adminisztrációban hol tartunk, sőt még alá is írhatunk az appon keresztül.

 

Találunk checklisteket, hogy biztosan semmit se felejtsünk el a tennivalóink közül mielőtt és miközben utazunk.

 

Segít a közösségre találásban is, mivel az rajta keresztül megoszthatod a kedvenc helyeidet és véleményezheted a mások által megosztottatakat.

 

A sokoldalú appnak az általam kedvenccé választott funkciója nem más, mint az online nyelvtanulási lehetőség online kurzusokkal és interaktív mentorálással. Ez a funkció nem csak az ottartózkodást könnyíti meg, hanem életreszóló tudás megszerzéséhez nyújt segítséget, ami a hazatérés után is nagy bónusz.

 

Hogyan épül fel?

 

Megnyitás után egy rövid áttekintő infografikából tudhatjuk meg, mi mindennel szolgál majd az alkalmazás. Ezután kiválaszthatjuk, hogy az Erasmus+ melyik területe érdekelne (gyakornoki pozíció felsőoktatás közben vagy után, esetleg küldöldi tanulás vagy csereprogram) ezekről bővebben is olvashatunk gyakran ismételt kérdésekre adott válasz formájában, hogy biztosan tájékozottan határozzuk el, merre indulunk.

 

A rövid regisztráció után profilunkat aktiválva már bele is vághatunk abba, amibe csak szeretnénk: lépésről lépésre kalauzoló listák, tippek, hírek és események vagy nyelvtanulási lehetőségek között választhatunk.

 

A Step by Step kalauz már a programban való részvétel első ötletétől segít, egészen addig, amíg valóra váltod az elképzeléseidet. Tippeket találhatunk például szállással, adminisztrációval, pénzügyekkel, közlekedéssel és egészségüggyel kapcsolatban is, ami számos kellemetlen helyzettől megkímélhet egy ismeretlen helyen.

 

A hírek és események között kereshetünk, országra, városra, vagy akár konkrét eseményre is, hogy biztosan ne maradjunk le a legérdekesebb programokról, és hamarabb közösségre találjunk.

 

Az első nyilvánosságra hozatalt, amelyet ünnepélyes keretek között, az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős európai uniós biztos, Navracsics Tibor tett meg, hamarosan további kettő fogja követni, ezért elképzelhető, hogy a felhasználók igényeihez képest az app felépítése hamar változni fog.

 

Kedvcsinálóként megnézhetitek az applikációt bemutató videó is.

 

Kőszegi Anna

 

Képek:

Pexels pixabay oldala

Kaikue Rocha pexels oldala

Wokandapix pixabay oldala

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted!

Publicerad: Mån, 10/07/2017 - 17:31


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!