European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Savjetovalište za mlade s invaliditetom

Savjetovalište za mlade s invaliditetom
© shutterstock.com - auremar
Savjetovalište za mlade s invaliditetom Udruge ZAMISLI pruža usluge informiranja, savjetovanja i pomoći i to individualnim, grupnim te online metodama rada

 

Tko se može javiti?

 
Korisnici su svi mladi s invaliditetom sa područja Republike Hrvatske (u dobi od 15 do 30 godina):
  • školarci s invaliditetom (sa svojim nedoumicama, pitanjima, dvojbama, strahovima);
  • maturanti s invaliditetom koji imaju ambicije za uključivanje u sustav visokog obrazovanja;
  • mladi s invaliditetom (sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem), koji se žele zaposliti, odnosno uključiti u tržište rada
  • svi ostali mladi s invaliditetom koji se nađu u situaciji potrebe pomoći i podrške
 

Kakvo savjetovanje postoji?

 
Tri su metode pružanja usluga u Savjetovalištu:
 
  • Individualno savjetovanje pruža se u prostorijama Udruge ZAMISLI (na adresi Av. Marina Držića 71/A), a termin individualnog rada se dogovara preko e-mail adrese savjetovaliste@zamisli.hr, ili na broj mobitela 091/ 594 -7288.  Ako je potrebno, u individualan rad se mogu uključiti i psiholog, sociolog te socijalni radnik.

 

  • Grupno savjetovanje bazira se na provođenju grupnih radnionica, čiji je intenzitet provođenja jednom mjesečno. Teme i područja radionica bazirana su prema iskazanim interesima i afinitetima mladih s invaliditetom. Također, u formi grupnog savjetovanja provodimo radionice priprema za studij, sa maturantima i mladima s invaliditetom (sa radionicom krećemo već u studenom). Ciklus radionica je zamišljen kao sustavna podrška mladima i obuhvaća sve relevantne teme priprema za studij (od prijave u sustav državne mature, preko dodatne pomoći u pripremama ispita pa sve do orijentacijskog tjedna za brucoše). Osim priprema za studij, Savjetovališta mladima s invaliditetom pruža mogućnost priprema za tržište rada.

 

  • Online savjetovanje je najpopularniji oblik komunikacije, od strane samih korisnika. Korisnici nam se javljaju na mail savjetovaliste@zamisli.hr, s konrektnim opisom problema ili situacije u kojoj su se pronašli, a odgovor stiže u roku od 72h. 
 
U radu Savjetovališta vodi nas etika i profesionalnost rada sa korisnicima. U svom radu jamčimo se individualan pristup svakom korisniku, povjerljivost podataka te posvećenost  samom korisniku. Mladima pomažemo u izradi osobne vizije. 
 
Tim Savjetovališta tvore socijalni radnik, psiholog, sociolog te diplomirani mladi s invaliditetom koji se svojim iskustvom i primjerom uključuju u pružanju pomoći ostalim mladima. 
 
U rješavanju situacija i procesu pronalaska odgovora, Savjetovalište u svom radu surađuje sa državnim i nevladinim organizacijama i institucijama, kao i odgojno-obrazovnim institucijama, povezujući se oko zajedničkih interesa i djelujući na mirko, makro i mezzo razini. 
 
Ako nam se želite priključiti ili vas za početak zanima kako izgleda to što radimo, potražite nas na webu Udruge ZAMISLI, našem Facebook profilu Savjetova Zamislište, pišite na mail savjetovaliste@zamisli.hr ili zovite na 091 594 7288.
 

 

Published: Sat, 18/05/2013 - 19:18


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!