European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Tea-time – møt norske muslimer over en kopp te

How a Cup of Tea Sparked a National Movement : Brilliant Campaign

Kunne du tenke deg å bli bedre kjent med en person som har en annen religion enn deg selv? Kanskje du finner ut at dere ikke er så forskjellige som du tror. Gjennom Tea Time inviterer norske muslimer ikke-muslimer hjem på en kopp te.

Kanskje kjenner du mange norske muslimer? Eller er du en av mange som har muslimske naboer og er nysgjerrig på hvem de er?

 

Den norske befolkningen er satt sammen av forskjellige nasjonaliteter og mennesker med ulik religiøs bakgrunn. I noen deler av landet er mangfoldet større enn andre. Gjennom kampanjen Tea Time kan du bli invitert hjem til en muslimsk familie på en kopp te. Tea Time gir deg muligheten til å bli kjent med flere mennesker i lokalsamfunnet og å aktivt fremme integreringen.

 

Felles for de som inviterer er at de har muslimsk bakgrunn og et ønske om å vise et bredere bilde av norske muslimer enn det som ofte kommer frem i mediene. Kanskje vil det vise seg at dere tenker ganske likt om ting, hvis ikke kan det bli anledningen til en spennende diskusjon. Uansett vil du få sjansen til å bli kjent med nye mennesker der du bor!

 

Hvis du er muslim i Norge er dette en mulighet til å bli kjent med mennesker i nærmiljøet, få dele livssyn, fortelle om tradisjoner og lære om nye, eller kanskje dele noen vitser eller historier.

 

Se Antirasistisk senters reklamefilm om Tea Time

 

Tea Time er arrangert av Antirasistisk senter og er et tiltak for å bryte ned fordommer blant mennesker i lokalsamfunnet. Å ta seg tid til å bli kjent med hverandre og få muligheten til å stille spørsmål om hverandres tradisjoner og levemåter kan bidra til forståelse og toleranse.

 

Hvordan blir jeg med?
Enten du ønsker å invitere eller bli invitert kan du si i fra på Facebooksiden til Teatime. Husk å si i fra om hvor i landet du bor slik at andre enkelt kan se hvem som er interessert i et besøk eller kan se hvem i nærmiljøet de kan invitere.