Buitenlandse kansen met Erasmus+

Het idee achter Erasmus+
Europa moet slimmer worden om een aantrekkelijke kenniseconomie te zijn en te blijven en te kunnen concurreren met andere kennisregio’s, waar ook ter wereld. Daarom investeert het in onderwijs, opleidingen en andere manieren om te leren, zodat mensen zich voortdurend ontwikkelen. De kennis en vaardigheden die men hierdoor krijgt, maakt uiteindelijk de Europese economie sterker. Erasmus+ is hét middel om dit doel te bereiken.
Hoe werkt het?
Erasmus+ bestaat uit actielijnen, die ook wel Key Actions (KA) worden genoemd. Er zijn er drie:
Individuele mobiliteit (KA1) vergroot de kansen van jongeren en jongerenwerkers door een internationale ervaring. Hiermee kun jij bijvoorbeeld 2-12 maanden naar het buitenland via de European Voluntary Service (EVS). Of studeren via Erasmus.
Institutionele samenwerking (KA2) verbetert en vernieuwt het jongerenwerk door internationale en duurzame samenwerking van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en ondernemingen.
En via de Beleidsontwikkeling (KA3) worden jongeren betrokken bij het jeugdbeleid door bijeenkomsten met jongeren en beleidsmakers. Deze actielijnen bieden weer allemaal mogelijkheden. Wat Erasmus+ voor jou kan betekenen zie je in deze animatie:
Published: Wed, 23/07/2014 - 09:32
Related links
Info for young people in the western balkans