European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Horizon Magazine

horizon fremantle
Photo by: plaits https://www.flickr.com/photos/spiritualize/
Wist jij dat je van tomaten verpakkingsmateriaal kunt maken? Of dat je waarschijnlijk binnenkort helemaal door naar Antarctica kunt varen? Nee? Horizon wel!

Horizon is het Europese Research & Innovation Magazine. Het wordt gevuld met artikelen van onafhankelijke journalisten namens het Directorate-General for Research and Innovation van de Europese Commissie.

 

Het doel van het magazine is om iedereen te laten zien waar onderzoek dat wordt gesubsidideerd vanuit de EU over gaat en wat er allemaal door bereikt wordt. De impact op ons dagelijks leven is soms enorm, daar sta je van te kijken...

 

Er is ook een digitale versie van het magazine, dit e-magazine is een platform waarop gastschrijvers hun visie op EU onderzoek en innovatie kunnen laten zien. Horizon wordt in het Engels uitgegeven en je kunt het lezen op je laptop, tablet of op je mobiel. Zelfs via social media, je vindt de posts van Horizon bijvoorbeeld op Facebook.

 

Het magazine is een wereld aan informatie, met heel veel artikelen over allerlei onderwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt binnen de EU onderzoek naar gedaan. Wist jij dat er nieuwe geneesmiddelen kunnen worden gewonnen uit vliegen die voor ons (de mens) eigenlijk levensgevaarlijk zijn? Of dat planten kunnen horen en dat er Europese onderzoekers zijn die dat kunnen bewijzen? Dat soort dingen vind je in Horizon magazine.

 

Onderwerpen:

- Agricultuur (landbouw)                                     

- Energie                                                        

- Milieu

- Fundamenteel onderzoek                                

- Gezondheid                                                  

- ICT

- Industrie                                                          

- Politiek                                                         

- Wetenschap

- Heelal                                                             

- Transport

 

Naast deze onderwerpen is er elke maand een artikel/interview dat de diepte in gaat over een bepaald onderwerp: de Monthly focus. In juli 2014 was dit een interview met Dr Seth Shostak, een astronoom die in Amerika werkt voor het Search for Extra Terrestrial Intelligence (SETI) Institute. Hij legt uit dat hij gelooft dat we waarschijnlijk wel een buitenaardse beschaving zullen ontdekken in het heelal binnen een aantal generaties.

 

Eigenlijk is Horizon meer dan alleen een magazine. Het is een online community. Iedereen die geïnteresseerd is in onderzoek kan eraan meewerken of er gebruik van maken. Als je een idee hebt voor een onderwerp of een vraag kun je de redactie een e-mail sturen. Zo kan jouw vraag misschien leiden tot een artikel in het magazine.

 

Published: Thu, 17/07/2014 - 17:10


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!