We noticed that you are using an older version of Microsoft Internet Explorer. This website is optimised for Internet Explorer version 9 and later, so please consider upgrading your browser so that you can enjoy all of this website's features. Visit the Microsoft website http://www.microsoft.com to download a newer version of Internet Explorer.

European Youth Portal

Information and opportunities for young people across Europe.


flag

Have your say

Video: 

BIRAJ TKO ODLUČUJE U EUROPI (HR)


Biraj tko odlučuje o Europi!

Studentica, dizajneri, poduzetnica i poljoprivrednik… Oni su neki od 400 milijuna Europljana koji će na europskim izborima od 22. do 25. svibnja birati tko će voditi Europu.

„Mislim da imamo priliku sudjelovati u nečemu doista velikom (…) Moramo biti dio zajednice, moramo glasati“, kaže Ricardo, umirovljeni arhitekt krajobraza iz Španjolske. Saznaj više o Ricardu i o ostalim glasačima koji su za nas ispričali zašto žele izaći na izbore. Inspiriraj se!


Ovog svibnja Europljani će izabrati novi sastav Europskog parlamenta te će po prvi put rezultati njihovog glasovanja odrediti predsjedništvo Europske komisijom. Glasači imaju veću moć u odlučivanju tko će voditi Europu i u kojem smjeru ćemo krenuti u budućnosti.


Saznajte zašto glasači smatraju da je važno izaći na izbore i sudjelovati u biranju novog europskog vodstva i pridruži im se 25. svibnja!

 

Izvor: Europski parlament