European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Erasmus+: Ce le oferă tinerilor?

Erasmus+
© iStock - Christopher Futcher
Află cum te poate ajuta noul program Erasmus+ să îți creşti șansele de a studia, a te forma, a dobândi experiență de muncă și a face voluntariat în străinătate în 2014.

Cel mai de succes program de schimburi de studenți din lume (Erasmus) este relansat într-o versiune îmbunătățită și extinsă, Erasmus+. Acesta reunește 7 programe europene existente în domeniul educației, formării și tineretului și include, pentru prima oară, o linie bugetară pentru sport. Dar ce înseamnă toate acestea cu adevărat pentru tinerii din Europa?

 

Câteva dintre oportunitățile în străinătate în cifre:

  • 2 milioane de studenți din învățământul superior vor studia sau învăța în străinătate;
  • 650.000 de ucenici și elevi din învățământul profesional vor petrece parte din curricula lor școlară în străinătate;
  • 200.000 de studenți masteranzi vor beneficia de garanții ale împrumuturilor și peste 25.000 de burse pentru a urma programe comune de masterat;
  • 500.000 de tineri vor desfășura activități de voluntariat în străinătate sau vor participa în schimburi de tineri;
  • 800.000 de lectori, profesori, formatori, membri ai personalului didactic si lucratori de tineret vor preda sau susține sesiuni de formare în străinătate.  

 

Oportunitățile de mobilitate se adresează oricui: tinerii, elevii de liceu, elevii din școlile profesionale sau studenții, profesorii și lucrătorii de tineret pot trăi și studia într-o altă țară, grație noului program european care are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională a tinerilor din toată Europa.  

 

Vrei să afli mai multe?

Detalii poți găsi pe site-ul oficial și pe pagina Facebook a programului. Poți, de asemenea, să te alături conversației pe această temă pe Twitter!

 

Cum să participi

Te rugăm să iei legătura cu Agenția Națională Erasmus+  din țara ta sau cu Agenția Executivă (EACEA) din Bruxelles.