European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

European Youth Event 2014 - Voor een beter Europa

flag
Photo by: rockcohen http://www.flickr.com/photos/robdeman/
Deel je ideeën voor een beter Europa! Kom naar het Europees Parlement in Strasbourg voor het European Youth Event 2014 (9-11 mei 2014).

 

Meedoen?

Om mee te doen moet je een groep van minstens tien personen bij elkaar sprokkelen met een leider die ouder is dan 18 jaar. De overige leden van de groep moeten tussen de 16 en 30 jaar oud zijn en iedereen moet uit een EU (kandidaat)lidstaat komen.

 

Je groepsleider kan in de eerste fase van inschrijving via het online registratie systeem de groep aanmelden. Daarna volgt de tweede fase waarin de individuele deelnemers uit de groep ingeschreven worden bij de programma onderdelen.

 

Er is een toegangsprijs voor EYE 2014, maar de kosten die je maakt om er te komen, slapen en eten moet je zelf betalen.

 

Hoe kan ik mijn steentje bijdragen?

Er zijn drie mogelijkheden om actief te zijn tijdens het European Youth Event 2014:

 

1. Schrijf je in voor een van de politieke debatten, workshops of een andere activiteit. De ideeën en conclusies die worden getrokken tijdens deze activiteiten worden verzameld in een verslag. Dit wordt ter inspiratie aan de net gekozen leden van het Europees Parlement en andere Europese beleidsmakers gegeven.

 

2. Geef een artistiek optreden en show jezelf – muziek, dans, cabaret en andere kunstvormen zijn allemaal welkom tijdens het Street Festival dat plaatsvindt op allerlei podia in Strasbourg op vrijdagavond.

 

3. Presenteer een initiatief dat te maken heft met een van de vijf hoofdthema’s. Een aantal van deze initiatieven mogen acte de présence geven op het European Youth Event bijvoorbeeld door middel van een interactieve stand of workshop.

 

Wat kan ik verwachten?

EYE 2014 heeft een breed scala aan activiteiten onder het motto: "Ideas for a better Europe". Een beter Europa op politiek, social en cultureel gebied. De focus ligt op vijf hoofdthema’s: jeugdwerkeloosheid, digitale revolutie, de toekomst van de Europese Unie, duurzaamheid en Europese Waarden.

 

Het event biedt politieke debatten en workshops, rollenspellen, een jongerendorp en een festival georganiseerd door het European Youth Forum, een concert en een street-festival.

Published: Tue, 29/10/2013 - 14:17


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!