European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Mit tehet érted az EU?

© Európai Parlament
© Európai Parlament
Ha szeretnéd megosztani gondolataidat egy jobb Európáért, akkor a strasbourgi Európai Parlamentben a helyed! 2014. május 9-11. között több ezer fiatalt várnak az European Youth Event - EYE 2014 elnevezésű ifjúsági rendezvényre.

Kik?

Minimum 10 fős csoportokban lehet regisztrálni, egy 18 év feletti csoportvezetővel. A csoport tagjai 16-30 év közötti fiatalok lehetnek, akik az Európai Unió valamely tagállamában vagy tagjelölt országában rendelkeznek állandó lakhellyel.

 

A regisztráció első szakaszában a csoportvezetők regisztrálhatnak az online regisztrációs rendszerben. A második szakaszban a csoporttagok önállóan jelentkezhetnek a választható programokra.

 

A részvétel díjtalan, azonban a résztvevőknek maguknak kell gondosodniuk az utazási-, szállás- és étkezési költségekről.

 

Hogyan?

Háromféleképpen lehet tevékenyen részt venni az EYE 2014 programjaiban:

 

1. Regisztrálj, vegyél részt és szólalj fel a politikai vitafórumokon, szemináriumokon és más programokon (francia, angol és német nyelven). A felmerült ötletekből és kimenetekből egy riport készül, amit az Európai Parlament újonnan megválasztott képviselői számára is bemutatnak.

 

 

2. Állítsd színpadra művészi alkotásod - legyen az zene, tánc, artistaszám, színdarab, stb. A  jelentkezők közül a kiválasztottak előadhatják műsorukat azon az utcafesztiválon, mely Strasbourg város különféle helyszínein kerül megrendezésre péntek este.

 

 

3. Mutasd be különleges kezdeményezésed, ami az EYE 2014 valameyik fő témájával (fiatalkori munkanélküliség, Európa jövője, digitális forradalom, fenntarthatóság, európai értékek) kapcsolatos. A kiválasztott jelentkezők közül néhány kezdeményezés interaktív esemény formájában kerül bemutatásra (pl. interaktív stand felállítása, gyakorlati műhelyfoglalkozással, stb.).

 

 

Mi?

Az EYE 2014 rendezvény változatos poltikai, közösségi valamint kulturális programokat kívnál, amelyek mottója: "Gondolatok egy jobb Európáért". A programok a következő fő témák köré épülnek: fiatalkori munkanélküliség, Európa jövője, digitális forradalom, fenntarthatóság, európai értékek.

 

A rendezvényen számos változatos programon vehet részt mindenki, lesznek politikai viták és műhelyfoglalkozások, szerepjátékok, az Európai Ifjúsági Fórum ifjúsági falut és fesztivált rendez, valamint koncert és utcafesztivál is várja az érdeklődőket.

Published: Fri, 25/10/2013 - 14:44


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!

Related links