European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Ziua Educaţiei Nonformale - ZEN 2013

Ziua Educaţiei Nonformale
© anpcdefp
În octombrie nonformalul iese pentru a treia oară în stradă! Sau vine în şcoală, în firmă sau la muzeu… sau în oricare alt loc pe care ţi-l imaginezi educativ!

 

Un super-eveniment de O ZI CÂT DOUĂ, care începe de vineri dimineaţa şi se încheie sâmbătă seara, în care ne propunem să promovăm împreună învăţarea nonformală!

 

Ce se întâmplă?

Peste 200 de activităţi care includ origami, teatru forum, bibliotecă vie, dezbateri, expoziţie foto, storytelling, vânători de comori, ateliere creative sau de artă decorativă, drumming, jonglerie, campanii stradale, dans contemporan sau popular, plantat de copaci, flashmob. Şi multe, multe altele.

Vor fi abordate teme diverse de la voluntariat, sănătate şi nutriţie, natură sau bulling, până la metode nonformale aplicate în şcoală, artă, coaching, muzică sau poezie. Şi nu numai.

 

Cu cine?

ONGişti şi voluntari, profesori şi elevi, dar şi oameni care lucrează în biblioteci, muzee sau universităţi şi-au dat mâna pentru a le da viaţă!

 

Când? 11-12 octombrie 2013

 

Unde?

În orice comunitate din întreaga tară.

Evenimentele organizate sunt prezentate pe pagina dedicată Zilei Educaţiei Nonformale sau pe pagina de Facebook.

 

Curios? Nu ne crede pe cuvânt! Descoperă chiar tu toate aceste evenimente care se vor desfăşura cu ocazia Zilei Educaţiei Nonformale (ZEN), ajunsă în anul acesta la cea de a treia ediţie.

 

Vezi ce evenimente ţi se potrivesc şi care din ele se întâmplă la tine în comunitate! Pentru a le identifica pe cele din judeţul tău ai la dispozitie o hartă interactivă a evenimentelor organizate în ţară. După ce ai identificat ce îţi place, nu fi timid, mergi la ele şi vezi ce se întâmplă "pe viu".

 

Totodată, nu ezita să dai like şi share la cele care îţi plac (chiar dacă nu poţi ajunge la ele, cu siguranţă cei care au muncit pentru ele vor aprecia acest lucru).

 

Şi nu uita... Astăzi este o zi bună pentru nonformal!

Additional event information

venue

Romania

Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!