Eiropas Jaunatnes portāls
Informācija un iespējas jauniešiem visā Eiropā.

Ta deler av studiene i utlandet?

© fotolia.com - lightpoet.jpg
© fotolia.com - lightpoet.jpg
Et utvekslingsopphold i et annet land i løpet av studietiden er både lærerikt og morsomt. Finn ut hvilke skoler som tilbyr hva, og start planleggingen i tide.

De fleste høgskoler og universitet har forhandlet frem utvekslingsavtaler med tilsvarende skoler over hele verden. Mulighetene for å utvikle deg både faglig og personlig gjennom å ta deler av graden din ved et utenlandsk universitet er derfor gode.

 

Skal du få til et vellyket opphold må du tenke gjennom hvilke faktorer som er viktige for deg: faglig utbytte, krav til språkkunnskaper, økonomiske betingelser, og hvor langt opphold du ønsker, kan være blant disse. Husk også på at et semester på en eksotisk ferieøy kan virke fristende der og da, men det imponerer kanskje ikke fremtidige arbeidsgivere når du skal konkurrere deg inn på arbeidsmarkedet. På den andre siden, kan nettopp det å ha tatt steget ut, være tungen på vektskålen. Stadig flere arbeidsgivere verdsetter internasjonal erfaring og de som har studert i utlandet har ofte et konkurransefortrinn i kampen om de spennende jobbene!

 

Motivert? Studeriutlandet.no gir deg oversikten over alle utvekslingsavtalene ved norske høgskoler og universiteter, len deg tilbake og drøm!

publicēts: C., 18/09/2014 - 22:04


Tweet Button: 

Noderīgas saites


Info for young people in the western balkans

Vajadzīga palīdzība vai padoms?

Vaicājiet mums!