Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

De Europese Commissie strijdt tegen werkeloosheid bij jongeren

Bosnia unemployed
photo by: UNDP http://www.flickr.com/photos/undpeuropeandcis/
Na twee volle dagen discussiëren heeft de Europese Commissie besloten tot een manier om de jeugdwerkeloosheid aan te pakken met concrete maatregelen. Lees hier wat deze beslissingen voor jou kunnen betekenen!

 

De jeugdwerkeloosheid bestrijden stond bovenaan de agenda van de EU leiders tijdens de bijeenkomst van de Europese Commissie op 27 en 28 juni in Brussel.

 

De EU leiders zijn het erover eens geworden om actie te ondernemen om jongeren die niet werken of bezig zijn met een opleiding of training binnen vier maanden weer aan het werk of in de schoolbanken te krijgen. Deze afspraak vormt de basis van het initiatief met de naam Youth Guarantee.

 

De Commissie heeft ook besloten om de implementatie van het Youth Employment Initiative (YEI) te versnellen zodat dit in januari 2014 op volle kracht kan draaien. Het YEI gaat de eerste fondsen verstrekken aan regio’s in Europa die de jeugdwerkeloosheidscijfers boven de 25% zien stijgen.

 

De mogelijkheden voor jongeren die een baan zoeken worden vergroot door de in januari 2014 startende programma’s Your first EURES Job en Erasmus + te versterken. Ook internationale beroepstrainingen maken hier deel van uit.

 

Begin 2014 krijgen ook traineeships en leer-werktrajecten een grotere steun in de rug van de European Alliance for Apprenticeships en het Quality Framework for Traineeships.

 

De Europese Commissie focust ook in het bijzonder op jeugdwerkeloosheid als de structurele fondsen worden verdeeld, onder deze structurele fondsen vallen onder andere fondsen die in vorige jaren niet zijn uitgegeven. Samen met de lidstaten zal de Commissie alle mogelijkheden die het European Social Fund (ESF) biedt, een van de grootste financiële bronnen op Europees niveau op dit gebied, benutten om ook de creatie van nieuwe startersbanen te bevorderen.

Gepubliceerd: Wo, 28/08/2013 - 14:59


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!