Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Samen strijden tegen klimaatverandering

designed by freepik.com
We hebben allemaal een taak om de klimaatverandering tegen te gaan. Wat we nu doen heeft impact op de wereld waar we in de toekomst in moeten leven. Maar wat kun je doen?

Klimaatverandering is het resultaat van een transformatie in onze weerpatronen door een stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Maar wat zijn de oorzaken en consequenties van dit fenomeen? Het probleem beter begrijpen kan via de uitleg van Professor Schellnhuber, van het Potsdam Institute for Climate Impact Research.

 

Wat wordt er op Europees niveau gedaan?

De Directeur-Generaal voor Klimaat Actie bij de Europese Commissie is elke dag bezig om dit probleem te tackelen op EU- en internationaal niveau. Met een financieringsbeleidy stelt Europa doelen voor 2020, 2030 en 2050. Een van de doelen, is om in 2020 alle lidstaten op één lijn te hebben om de uitstoot van broeikasgassen te beperken of 20% efficienter gebruik te maken van energie.

 

EU Climate Action

Video Description: 
European climate action
 

 

Wat kan ik zelf doen?

Laat van je horen! Deel wat jouw mening is over klimaatverandering en wat jij al doet om jouw eigen energieverbruik te beperken. Als je je contactgegevens (voornaam, leeftijd, woonplaats en land) naar: clima-youth-climate-action@ec.europa.eu stuurt verschijn je op de climatemap!

 

Je kunt jouw kennis testen via dit bordspel en uitvinden hoeveel je al doet om de klimaatverandering tegen te gaan.

 

Meer leren?

Als je dit onderwerp interessant vindt, kun je ook nog even neuzen in het Youth Magazine on Climate Change en op Twitter en Facebook om up to date te blijven over de campagnes die op Europees niveau worden opgezet.

 

Publicerad: Mån, 07/12/2015 - 11:00


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!