Evrópska ungmennagáttin
Upplýsingar og tækifæri fyrir ungt fólk vítt og breitt í Evrópu.

40UNDER40 - European Young Leaders

Photo by: Friends of Europe https://www.flickr.com/photos/friendsofeurope/
Een uniek, inventief programma dat de Europese identiteit wil uitdragen door veertig van de knapste koppen van de Europese Unie initiatieven te laten ontwikkelen die Europa’s toekomst gaan vormen.

"40 UNDER 40 - European Young Leaders” wordt begeleid door EuropaNova en Friends of Europe. Het programma bestaat sinds 2011 en er zijn al seminars geweest in Parijs, Brussel, Berlijn en Athene. De voertaal van het programma is Engels.

 

Deze "40 UNDER 40" staan voor de toekomst van Europees leiderschap. Ze komen van over het hele continent en hebben allemaal een eigen achtergrond: maar of ze nou in de politiek zitten, de snelle zakenwereld kennen, zich meer thuis voelen in de civil society, hun roots vinden in de wereld van kunst en cultuur, opgeleid zijn als academicus of meedraaien in het media’circus’, ze zijn allemaal heel goed in wat ze doen en voelen zich helemaal Europees.

 

Missie

De missie van het programma is veertig van de slimste en veelbelovendste jonge mensen uit Europa hun capaciteiten te laten gebruiken om mensen de inspireren en op deze manier bij te dragen aan het Europa van de toekomst. Uiteindelijk gaat een dynamische community van Europese leiders ervoor zorgen dat Europeanen zich verbonden voelen en snappen wat ze samen kunnen bereiken. Door kennis en good practices te delen wordt een Europees samenwerkingsverband gestart. De "40 UNDER 40" creëren samen een netwerk van jonge mensen die Europa iets willen laten bereiken. Zij beginnen met de vorming van een Europees continent van de toekomst met een collectieve Europese identiteit.

 

Hoe doen ze dat?

  • Elk jaar worden er 40 getalenteerde deelnemers tussen de 30 en 40 jaar uit uiteenlopende vakgebieden geselecteerd;
  • Er worden elk jaar twee driedaagse seminars georganiseerd die plaatsvinden in symbolische Europese hoofdsteden;
  • Tijdens deze seminars zijn er interactieve discussies, informele chats, “out of the box”- brainstormsessies en workshops van high-level beleidsmakers en experts (dit zijn bijvoorbeeld EU- en nationale beleidsmakers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, leidinggevenden uit het bedrijfsleven en journalisten);
  • De focus ligt op de zaken waar Europese landen en hun inwoners op dat moment mee te maken hebben en op het vinden van originele en effectieve aanbevelingen en plannen om de toekomst van Europa zo rooskleurig mogelijk te maken.

 

Wil je de 40 under 40 zien van 2014? 

Útgefið efni: Fim, 23/10/2014 - 08:37


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Vantar þig ráðgjöf sérfræðings?

Ask us!