Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Ifjúsági munka Kelet-Európában

Érdekel, milyen azoknak a fiataloknak az élete, akik az EU határain kívül fekvő kelet-európai országokban élnek? Az Európai Hallgatók Egyesülete (AEGEE) által indított keleti partnerségi projekt erre és más kérdésekre is választ ad!

Mi is tulajdonképpen az AEGEE?

Az AEGEE, azaz az Európai Hallgatók Egyesülete a legnagyobb interdiszciplináris ifjúsági szervezet Európában. A szervezet 40 európai országban összesen mintegy 13 ezer, eltérő kulturális háttérrel rendelkező fiatalt kapcsol hálózatba.

 

Hogyan csatlakozhatok?

Ha szeretnél részt venni a keleti partnerségi projektben, be kell lépned az AEGEE helyi tagszervezetébe. A keleti partnerségi projekten dolgozó csapatba a szervezők a projekt szükségleteinek megfelelően válogatják be a résztvevőket. Nem jelent feltételt, hogy AEGEE-tagként gazdag tapasztalatokkal rendelkezz. Érdemes rendszeresen tájékozódnod az érdekes AEGEE-projektekről és tevékenységekről.

 

Akciónapok a keleti partnerség jegyében

Ha hozzá szeretnél járulni a keleti partnerségi projekt sikeréhez, de a projekten dolgozó csapatban nincs betölthető hely, szervezz akciónapot! Az akciónapok azt a célt hivatottak szolgálni, hogy az európai fiatalok objektív képet alkothassanak arról, milyen az élet a keleti partnerségben részt vevő országokban. Teljesen szabadon dönthetsz arról, milyen tevékenységekből építed fel az akciónap programját. Szervezhetsz vitafórumot, kerekasztal-beszélgetést, bemutatót, diáktalálkozót, egyetemi előadást stb.

 

Háttér

A keleti partnerségi projektet az Európai Unió „Fiatalok lendületben” programjának 3.1. alprogramja támogatja, melynek középpontjában a szomszédos országokkal való együttműködés, és a fiatal európaiak látókörének bővítése áll.

 

A Fiatalok Lendületben Programon belül az Európai Unió további forrásokat biztosít annak érdekében, hogy elősegítse az európai uniós, illetve a keleti partnerségi országok fiataljai, ifjúsági munkásai és ifjúsági szervezetei közötti együttműködést.

 

Közzétéve: sze., 26/06/2013 - 00:38


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!