Portail européen de la jeunesse
Informations et possibilités pour les jeunes en Europe

Önkéntes munkát keresel?

Ha Te is akarsz csatlakozni az önkéntes munkát kereső fiatalok egyre népesebb táborához Európában és világszerte, számos weboldalon böngészhetsz, hogy megtaláld a számodra ideális lehetőséget!

Bárki vállalhat önkéntes munkát. Mindössze motivációval és empátiával kell rendelkeznie, valamint hajlandónak kell lennie arra, hogy odaadással dolgozzon és tanuljon a közösség tagjaitól. 

 

Számos oka lehet annak, hogy valaki az önkéntes munka mellett dönt: az önkéntesek többsége szeretné viszonozni a közösségnek az élete során kapott segítséget, és az a vágy fűti, hogy jobbá tegye mások életét. Végeredményben azonban teljesen mindegy, hogy miért is döntöttél így, és hogy milyen tevékenységet választasz: Te magad is számtalan előnyét fogod tapasztalni az önkéntességnek, miközben egyének és a közösség életét teszed jobbá, vagy éppen hozzájárulsz a környezetvédelemért tett erőfeszítésekhez. Lehetőséged lesz arra, hogy új emberekkel találkozz, és tágítsd látókörödet.

 
Az önkéntesség előrelendítheti a pályafutásodat, hiszen új szakmai és szociális készségeket sajátítasz el, és fejleszteni tudod csapatépítő és problémamegoldó képességeidet.