European Youth Portal

Information and opportunities for young people across Europe.


Parempi Hietsu -osallisuustyöpaja maanantaina 16.6. kello 12-16

Älä mene Hietsuun! Tule valtiovarainministeriöön. Parempi Hietsu -osallisuustyöpaja maanantaina 16.6. kello 12-16 Helsingissä, Mariankatu 9, valtiovarainministeriö.

Käytä kesäiltapäiväsi paremmin, auta valtiovarainministeriötä suunnittelemaan nuorille parempia mahdollisuuksia tulla kuulluksi valtakunnallisesti.

 

Jäätelöbaarin katveessa rakennamme yhdessä uutta avoimen hallinnon toimintasuunnitelmaa niin, että lasten ja nuorten osallisuus singahtaa sen kärjeksi. Tarkoitus on keskittyä siihen, miten nuorten osallisuus huomioidaan ennen kaikkea ministeriöissä. Kuullaanko nuorten ääntä esimerkiksi lakien valmistelussa? Samalla sorvaamme uutta nuorisolakia iskien taltat osallisuuden ytimeen.

 

Mikä erottaa tämän tilaisuuden kaikista muista? Tämä ei ole seminaari. Täällä ei ole pitkää puhujalistaa. Mukaan kutsutaan kuitenkin ne isot kengät, jotka asioista päättävät. Työpajassa erityisesti nuorten ääni kuuluu kovaa. Meillä on jäätelöbaari.

 

Tilaisuuteen kutsutaan mukaan nuoria, nuorisojärjestöjen ja -ryhmien edustajia, ministeriöiden, kuntien ja virastojen nuorten osallisuuden parissa johdossa tai valmistelussa työskenteleviä, nuorisotutkijoita, ja kuntien nuorisotyöntekijöitä. Paikkoja on 80 ensimmäiselle, mutta etusija on 12-18 -vuotiailla nuorilla.

 

Laita 16.6. jo nyt kalenteriin. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohje on julkaistu osoitteessa: www.avoinhallinto.fi

 

Ennakkoilmoittautua voi jo nyt osoitteeseen avoinhallinto(at)vm.fi. Kerro meille ilmoittaudutko nuorena vai nuorten kanssa työskentelevänä.