Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Lions-klubin kv. nuorisovaihto-ohjelma ja nuorisoleirit Suomessa

© shutterstock.com - Petrenko Andriy
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Lions-klubin kv. nuorisovaihto on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan toiseen maahan ja kulttuuriin sekä vaihtoon osallistuville nuorille että isännöiville perheille. Vaihdon ja työleirien kautta nuoret saavat elinikäisiä ystäviä.

Lions järjestön nuorisovaihto on 17 - 21 -vuotiaiden nuorten, yleensä kesäaikana tapahtuvaa muutaman (3-6) viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Nuorisovaihto koostuu tyypillisesti perhejaksosta ja kansainvälisestä nuorisoleiristä tai pelkästään perhejaksosta. Vaihdon kokonaiskesto (perhe + leiri) on Euroopan maiden kesken tapahtuvassa vaihdossa noin 3 viikkoa ja eri maanosien välisissä vaihdoissa noin 4 – 6 viikkoa. Kansainväliset nuorisoleirit, joihin osallistuu nuoria useista maista, kestävät tyypillisesti noin 7 – 10 päivää. Suomessa järjestetään tavallisesti 4-5 kansainvälistä leiriä kesässä.  

 

Nuorisovaihto on kaksisuuntaista, Suomesta lähtee ja Suomeen tulee nuoria. Monelle nuorelle nuorisovaihtoon osallistuminen on myös ensimmäinen pitempiaikainen oleskelu vieraassa ympäristössä yksin ilman vanhempien mukanaoloa tarjoten siten merkittävän mahdollisuuden nuoren itsenäistymisessä. Viime vuosina Suomesta on lähtenyt vuosittain 200 - 250 nuorta ja tänne on saapunut 140 - 200 nuorta. 

 

Nuorisovaihto on lionsklubien aktiviteetti. Klubit hyväksyvät ja ”lähettävät” nuoren vaihtoon ja järjestävät perheoleskelumahdollisuuden Suomeen saapuville nuorille. Tavallisesti lähettävä klubi tukee nuoren matkaa taloudellisesti erikseen sovittavalla määrällä, kuitenkaan klubin aktiviteettitililtä ei leijonan lapselle voi maksaa avustusta. Klubit tukevat yhteisvastuullisesti Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä leirejä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Lions järjestön nuorisovaihtoon, lisätietoa saat oman paikkakuntasi Lions-klubilta ja Suomen Lions-liiton verkkosivuilta.

Közzétéve: h., 29/04/2013 - 09:17


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!

Kapcsolódó linkek