Europese Jongeren Site

Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

European Youth week

De Europese Jeugdweek is gericht op jongeren in heel Europa en op de vele verschillende manieren waarop zij op plaatselijk, regionaal, nationaal en zelfs internationaal niveau betrokken zijn.

 

Er zullen honderden evenementen plaatsvinden in de 33 landen die deelnemen aan het programma Jeugd in Actie van de EU. De activiteiten variëren van filmfestivals en flasmobs tot concerten en straatfeesten.

 

Kijk op de website en evenementenkalender van de Europese Jeugdweek om te zien wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt. De meeste evenementen zullen plaatsvinden tijdens de Europese jeugdweek zelf, van 26 mei tot 2 juni, maar voor en na die week zijn er ook een paar evenementen. Sommige landen zijn nog bezig met het plannen van de festiviteiten, dus kijk regelmatig op de kalender of er nieuwe evenementen zijn toegevoegd.

 

Sommige evenementen in Brussel, waaronder prijsuitreikingen en debatten, zullen live op internet uitgezonden worden, dus zoek ze op in de online kalender en kijk mee.

 

Je kunt ook de Facebookpagina's van de Europese Jeugdweek (zie hieronder) bekijken om te zien wat er allemaal gaat gebeuren. Op Twitter en Instagram (ook hieronder) kun je volgen wat er gezegd wordt over de Jeugdweek. Praat zelf ook mee via "#youthweek"!