Európai Ifjúsági Portál

Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

European Youth week

Az európai ifjúsági hét alkalmából, melynek középpontjában az Európában élő fiatalok állnak, azt ünnepeljük, milyen sokféleképpen vesznek részt a fiatal európai polgárok – helyi, regionális, országos, sőt még nemzetközi szinten is – saját közösségük életében.

 

Az európai ifjúsági hét során több száz rendezvény várja majd az érdeklődőket abban a 33 országban, mely részt vesz az Európai Unió „Fiatalok lendületben” elnevezésű programjában. A színes programpalettán filmfesztiválok, villámcsődületek (flash mob), koncertek és utcabálok is szerepelni fognak.

 

Ha tudni szeretnéd, milyen eseményeken vehetsz részt lakóhelyed közelében, látogass el az Európai Ifjúsági Portálra, és tekintsd át az eseménynaptárt (kattints ennek az oldalnak a jobb oldalán látható gombokra). A rendezvények túlnyomó többségére az európai ifjúsági hét során, azaz május. 26-a és június 2-a között kerül sor, de lesznek olyan események is, melyeket a szervezők az ifjúsági hét előtt, illetve után rendeznek majd meg. Mivel egyes országokban még mindig folyik az előkészítő munka, érdemes gyakran ellátogatni a portálra, és rendszeresen tájékozódni az eseménynaptárba felvett új rendezvényekről.

 

A Brüsszelben megrendezésre kerülő események egy részét – pl. díjátadókat és vitaműsorokat – követni lehet majd élőben az interneten. Ha nem akarsz lemaradni a webes közvetítésről, nézz utána, milyen programok szerepelnek az online programokat tartalmazó eseménynaptárban.

 

Az európai ifjúsági hétről a rendezvénysorozattal foglalkozó Facebook-oldalakon (lásd lent) is tájékozódhatsz, a Twitter- és az Instagram-feedek (lásd lent) révén pedig megtudhatod, mit gondolnak mások a hét eseményeiről. Csatlakozz a #youthweek címkével!