Европейски младежки портал

Информация и възможности за млади хора в Европа

European Youth Week

Европейската седмица на младежта се организира в чест на младите хора в Европа и на множеството начини, по които те участват в своите общности на местно, регионално, национално и дори международно равнище.

 

Стотици прояви – от филмови фестивали и флашмобове до концерти и улични забави – ще се проведат в 33-те държави, участващи в програмата на ЕС „Младежта в действие“.

 

За да разберете какво е планирано близо до вас, посетете уебсайта на Европейската седмица на младежта и разгледайте календара с прояви (щракнете върху бутона вдясно на страницата). Повечето от проявите ще се проведат по време на самата Европейска седмица на младежта от 26 май до 2 юни, но някои от проявите ще се състоят преди и след тази седмица. Някои страни все още планират своите прояви, така че редовно проверявайте календара за евентуални нововъведения.

 

Определени прояви в Брюксел, сред които церемонии по награждаване и дебати, ще се излъчват пряко по интернет. Потърсете ги в онлайн календара и ги проследете.

 

Информация за проявите ще намерите и на Facebook страницата на Европейската седмица на младежта (вижте по-долу), а коментари относно седмицата можете да видите в Twitter и Instagram (също по-долу) Включете се и вие чрез „#youthweek“!