Europese Jongeren Site

Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

A picture
© shutterstock.com - maxstockphoto

YouthActionNet, wereldwijd fellowship-programma

Ben je een jonge ondernemer in de sociale sector en zet je je in voor kinderrechten in jouw gemeenschap? YouthActionNet steunt je project met dit fellowship-programma!

Het wereldwijze fellowship-programma YouthActionNet is gericht op uitmuntende jonge ondernemers in de sociale sector die een innovatieve aanpak hebben bedacht voor internationale problemen.

Jaarlijks worden er 20 jonge ondernemers geselecteerd voor een fellowship-programma dat bestaat uit:

· vaardigheden ontwikkelen – een jaar lang krijgen de ondernemers de kans om te leren van anderen in een vergelijkbare situatie, samen te werken en ideeën en ervaringen te delen met andere jonge talenten. Het leren is gericht op zes dimensies van leiderschap: persoonlijk, visionair, politiek, samenwerkend, organisatorisch en sociaal leiderschap

· netwerk opbouwen, hulp en financiering – toegang tot mogelijke bronnen om deelnemers en hun projecten te steunen, waaronder mentoren, vrijwilligers en financieringsmogelijkheden, Kansen om te netwerken en samen te werken met andere deelnemers aan hun projecten, lidmaatschap van het wereldwijde netwerk van YouthActionNet-deelnemers en -alumni.

· Belangenbehartiging – training op gebieden als communicatie, media, presentatie en innovatief gebruik van nieuwe mediatechnieken, toegang tot wereldwijde platforms voor belangenbehartiging en media-aandacht.

 

Inschrijving

Om je in te schrijven, moet je:

  • tussen 18 en 29 jaar oud zijn
  • een lopend project of organisatie hebben opgezet of een project leiden binnen een organisatie, met aantoonbaar minimaal één jaar ervaring met leiding geven aan een sociaal-veranderingsproces
  • het Engels goed beheersen (je moet je in het Engels inschrijven)
  • je volledig vrij kunnen maken op een nog te bepalen datum

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je je online inschrijven.

 

"Dit was de eerste keer dat ik andere jonge ondernemers in de sociale sector uit de hele wereld leerde kennen. We hebben van elkaar geleerd hoe we onze organisaties beter kunnen besturen. Het was een unieke ervaring en bovenal heb ik ervaren dat ik niet de enige ben die zich met deze onderwerpen bezighoudt."
Ervaring van een van de fellows

 

YouthActionNet, opgezet door de International Youth Foundation, steunt sinds 2001 jongeren die positieve veranderingen in hun gemeenschap bewerkstelligen.